Бивш служител на завод за пластинация на трупове в Китай разкрива шокиращи факти

11
Добави коментар
Falun-bg.info
Falun-bg.info

Бивш служител в завода за пластинация на човешки тела в китайския град Далиeн разкри информация за дейността му. Заводът е ръководен от бившия кмет на Чунцин и висш партиец Бо Силай, и от съпругата му Гу Кайлай.

Служителят на име Ли, който сега работи в Южна Корея, се натъкнал на събития на Фалун Гонг в Сеул. Те изобличавали отнемането на органи в Китай. Това го подтикнало да се свърже с международната медия NTD, базирана в Ню Йорк и да свидетелства за случващото се в завода.

„Този завод е собственост на съпругата на Бо Силай. Когато Бо беше арестуван, затвориха завода. Аз работих там година и половина. В завода можеше да се влезе само с пропуск и без мобилен телефон. Всички служители бяха бивши студенти в медицински институти. Аз отговарях за отнемането на черен дроб. Мога да дам показания за това.“

Сега Ли живее и работи в Южна Корея. Той казва, че нормални хора трудно биха могли да преживеят това, което се е случвало в завода.

„Имаше специално помещение за обработка на мъртви тела. Подобно на свине в кланица, човешките трупове бяха хвърляни в огромен кипящ казан с формалин. Обикновено хвърляха по два трупа в един казан, а понякога четири или пет наведнъж. След това от телата бяха извличани всички течности, и инжектирани обратно химически препарати. В резултат на това човешкото тяло ставаше като безцветна пластмаса… Там имаше и трупове на бременни жени, вие знаете ли за това?“

По думите на Ли, всички човешки тела са снабдявани незаконно.

„Обикновено камион доставяше четири или пет трупа в найлонови торби. Ако можех, щях да направя снимки.“

През годините на най-усилени репресии срещу поддръжници на духовната практика Фалун Гонг в Китай, бившият кмет на Чунцин Бо Силай е губернатор на провинция Ляонин. По това време Бо построява два големи завода за пластинация на човешки тела в Далиен.

През август 2012 г. китайските власти осъдиха на смърт съпругата на Бо Силай, Гу Кайлай, за убийство на британски бизнесмен, запознат с подробности за този зловещ бизнес.

Гу Кайлай продавала органи принадлежащи не само на практикуващи Фалун Гонг, твърди директор на Управление 6-10 в окръг Дзи, град Тиендзин, пред международни следователи. Той казва още, че Гу е притежавала два завода за пластинация на тела в Далиен, и е продавала „готово“ тяло за един милион щатски долара, а пластиниран труп без органи за 800 хиляди щатски долара.

Управление 6-10 е тайна агенция за сигурност с мандат за унищожаване на Фалун Гонг в Китай.

Според китайския ежедневник Southern Metropolis Daily, единият завод на Бо е затворен 29 февруари 2012 г. В другия завод все още имало човешки ембриони, органи и части от тела, вероятно принадлежали на затворници.

В статията се казва още, че в търговията с трупове е въвлечен Суей Хундзин, професор от Далиенския медицински университет и изпълнителен директор на компанията Dalian Hongfeng.

Суей Хундзин признал пред международни следователи, че отделът за обществена сигурност в Далиен доставял телата.

Според експерти, пластинирани трупове от Далиен са включени в изложби с човешки тела гостуващи в над 20 страни в света с 20 милиона посетители.

От началото на преследването през 1999 г. китайските власти преследват жестоко привържениците на Фалун Гонг в провинция Ляонин, по това време ръководена от Бо Силай.

По време на своето управление, Бо Силай постоянно строи и разширява затвори като „Нангуанлин“, „Златен град“, „Уафандиен“, „Джуанхъ“, „Джоушуейдзъ“, „Яо“ и много други. Същото важи и за трудови лагери като „Масандзя“, „Луншан“ и „Шън Син“. В тях са изпращани огромен брой арестувани привърженици на Фалун Гонг.