Воднянка – причини и лечение с народни средства

6
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Воднянка – причини и лечение с народни средства

Mari
1 декември 2014

По тялото може да се появят много пъпки, но често се забелязват такива, които са изпълнени с вода и които народът нарича воднянка

 

Воднянка – причини и лечение с народни средства

Това не е много точно описание на проблема, но пъпките, изпълнени с вода са причинявали неудобство на доста хора.

Появата на някои пъпки или обриви на цели групи е много неприятно и неестетично на вид. Това може да се случи не само на хора, които са в пубертета. Тялото или лицето могат да се покрият с пъпки и обриви дори и заради лошата работа на стомаха или недобрата работа на черния дроб. Никога не е излишно при по-упорити обриви да отидете на ендокринолог, освен на кожен лекар. Наличието на паразити в организма, различни алергични реакции са основната причина за честото появяване на пъпки. Освен това, основният симптом на много заболявания е петна или пъпки, които се появяват върху тялото. Обривът може да бъде с различен произход и различен по характер.

ВОДНИСТИ ПЕТНА ПО ТЯЛОТО

Този вид обрив има няколко източника на произход. На първо място, това алергична реакция към някакви продукти – от храната или продукти за лична хигиена.

Втората причина може да е херпес или вирусна инфекция. Ако херпеса е по устните или носа минава бързо с употребата на антивирусни средства, но има и някои видове херпес, които могат да измъчват човек за дълго време и да предизвикат застрашаващи усложнения.

Воднянка или малките ситни пъпчици, които понякога се образуват по тялото може да се лекува и с народни средства. С тези народни средства ще изчистите всякакви водни натрупвания по вашето тяло, както и такива, които не са видими с просто око.

Рендосва се тиква и се изстисква сока или се минава през сокоизтискващчка. Пие се по половин чаша сок от тиква на ден.

Черна ряпа се превръща в каша, изцежда се сока, смесва се с мед. Този коктейл се пие по 1/3 чаша на ден. Постепенно увеличавайте дозата до 2 чаши на ден. Може да го пиете, докато изчезнат обривите.

Две глави лук, нарязани на малки парченца, се поставят в подходящ съд и се покриват със захар . Сместа се оставя една нощ. На сутринта се изпива получения сок.

Болиме.нет препоръчва и: