За одит и строг контрол в болницата настоява депутатът от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров

8
Добави коментар
starazagora
starazagora

Необходим е цялостен одит в МБАЛ „Проф. Д-р Ст. Киркович“-Университетска, както и строг контрол на дейностите там, е мнението на старозагорския депутат от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров. По думите му кой трябва да управлява здравното заведение би станал основен въпрос, само когато има реална представа за истинското състояние на болницата.

Другият важен проблем в Старозагорска област според Байрактаров е високата безработица в по-малките общини. „Ситуацията в Николаево, Гурково, Чирпан е много сериозна. Необходимо е да се създаде баланс в това отношение, защото малките райони се обезлюдяват, а Стара Загора се пренасища от хора, останали без препитание по родните си места. За да се преодолее този проблем трябва да се работи по линия на селското стопанство, да бъдат върнати програмите за временна заетост, за личен асистент. Преди дни получихме уверение от министър Ивайло Калфин, че държавата ще финансира тези програми, те са одобрени и ще продължат да функционират“, обясни депутатът.

Байрактаров се срещна със старозагорци в приемния си ден. Хората декларирали подкрепата си за патриотите и търсели съдействие по различни въпроси, които според депутата са лесно решими стига да има комуникация с местната власт. Поел съм ангажименти и някои от проблемите ще бъдат решени, защото кметът Живко Тодоров е диалогичен човек, добави Байрактаров.