Ебола, Minecraft и Ариана Гранде най-търсени през 2014 г.

2
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

В Топ 10 на Yahoo! са още няколко звездни имена

Младата попзвезда Ариана Гранде, започнала кариерата си в тийнейджърски сериали като „Викторично“ и Sam&Cat, е най-търсеното име според статистиката на портала Yahoo! за 2014-а.

Годината се оказа особено успешна за 21-годишната старлетка. Парчето й с Иги Азалия Problems беше сред хитовете на лятото и стана песен номер 1 на Европейските музикални награди на MTV, а зрителите я определиха за най-добрата певица.

Фотогалерия: Ариана Гранде

Излезе и вторият й студиен албум My Everything, който Ариана ще представи на първото си самостоятелно турне в Северна Америка през 2015 г. Там тя има нов дует с гаджето си – рапъра Биг Шон, а междувременно записа съвместно парче (Bang Bang) с още две популярни изпълнителки: Джеси Джей и Ники Минаж.

След нея в десетката са още няколко ВИП дами – и нито един мъж: актрисите Дженифър Лорънс (Катнис Евърдийн в „Игрите на глада“) и Кейли Куоко (от сериала „Теория за Големия взрив“), Ким Кардашиян, (д)еволюиралата по сходен начин Майли Сайръс и кинозвездата Дженифър Анистън, която със своите 45 години е направо ветеран в сравнение с останалите.

Виж още: Дженифър Анистън – от комедиите до драмата за „Оскар“

Номер 1 в търсенията на Yahoo! обаче е епидемията от ебола, която обхвана няколко държави в Западна Африка, като достигна САЩ и Европа, макар и с единични случаи. Така думата „ебола“ измести интереса към знаменитости като Сайръс и Ким, които миналата година заемаха първите две места.

Второто място сега е за популярната компютърна игра Minecraft, която неотдавна беше придобита от „Майкрософт“ за 2,5 млрд. долара.

По-нататък в десетката следват Ариана, Дженифър, Кейли и Ким, а 7-ото място е за анимацията „Замръзналото кралство“, която излезе в края на 2013 г., но продължи да набира популярност покрай отличената с „Оскар“ песен Let It Go (Слагам край).

Видео: Let It Go – новата любима песен на децата (и не само)

Филмът на „Дисни“, който се превърна в един от хитовете на жанра за всички времена, се нареди сред маниите на 2014 г., след предизвикателството „Ледена кофа“ и играта Flappy Bird.

На девето място сред най-търсените за 2014 г. (между Майли и Анистън) се вклинява новият iPhone 6 на „Епъл“, чието пускане на пазара също не мина без скандали и подигравки.

Видео: Кой се огъва повече – iPhone 6 или Galaxy Note 3?

Предстоящият филм по бестселъра „Петдесет нюанса сиво“ и пародиите на попхита All About that Bass също са в Топ 10 на тазгодишните мании, заедно с Катнис Евърдийн.

Фотогалерия: 15 ключови герои в „Игрите на глада: Сойка присмехулка, част 1“

При новинарските сюжети, освен еболата, потребителите на Yahoo! са проявили най-голям интерес към самоубийството на Робин Уилямс, избори 2014, хакнатите снимки на знаменитости, двете трагедии със самолети на Малайзийските авиолинии – сваления Полет 17 край Донецк, Източна Украйна, и изчезналия мистериозно Полет 370.