Смути за свеж старт на деня и стабилна кръвна захар

19
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

200 мл изворна вода
1 ч.л. сурово какао на прах
1 ч.л. чага на прах
1 ч.л. астрагал на прах
1 ч.л. мед
¼ ч.л. канела
½ ч.л. кокосово масло

Затоплете леко водата, без да я оставяте да заври, за да може кокосовото масло да се разтопи. Смесете всички съставки в каната на блендера. Разбъркайте на високи обороти за 30-45 секунди. 

Убедете се, че блендерът, който използвате, е достатъчно мощен, за да се получи хомогенна смес.
По желание можете да използвате любим ваш чай, който по действие е сходен с останалите съставки.
Можете да експериментирате с какаото, като замените това на прах със сурова какаова паста или какао на зърна в еквивалентни количества. Ако използвате зърна, ще се наложи да повторите разбъркването в блендера два или три пъти, докато хомогенизирате сместа и всички малки частички се смелят. Не заменяйте суровото какао с обикновено алкализирано какао – това променя вкуса и качествата на крайния продукт.
Не оставяйте блендера да работи повече от минута без прекъсване.

Какво по-хубаво от свеж старт на деня със закуска, която едновременно ще ви засити, ще покрие голяма част от нуждите ви за микронутриенти за деня, ще оптимизира работата на имунната ви система и ще стабилизира кръвната ви захар?

Време за приготвяне
Грамаж на порцията
Белтъчини
Въглехидрати
Мазнини
Ккал

5 мин.
250
2
23
6
140

Хареса ли ти статията?

Сподели я с приятелите ти, може да бъде полезна и на тях:

Не изпускай и другите ни статии – абонирай се за имейл бюлетина ни.

Маргарита е фитнес треньор, преминала през специализации към веригата „Asana fitness and wellness” Гърция, в областта на персоналното трениране, power yoga, fit vibe. Сертифицирана в областта на спортното хранене. Завършила обучения в областта на здравословно хранене, Аюрведа, ароматерапия. Активно се занимава с Ащанга Виняса, Хата йога, функционално трениране. Интересите и са в сферата на йога и холистичните науки за здравето.