Плетена гривна DIY

1
Добави коментар
LoraValcheva
LoraValcheva

Понякога обичам да си правя сама гривни или други бижута diy и от време на време се получава нещо хубаво. Тази плетена гривна много ми хареса как се получи и затова я споделям тук. Много лесно я направих и ако ви харесва и имате желание и време, няма къде да сбъркате.

Търсех прежда с преливащи цветове, но с къси разстояния в преливането. Попаднах на тази памучна прежда със земни цветове, в която преобладава кафявото, но има и синьо, оранжево и жълто. Така гривната е едновременно пъстра, но ненатрапчива.

Тъй като не мога да правя никакви други плитки освен най-обикновената с три разделения, направих точно такава. Накрая завързах плитката и от двете страни като използвах конец от същата прежда. С ножица разрязах краищата така, че да се получат къси пискюли и в двата края. Прекарах халки точно там, където завързвах пискюлите и сключих верига към тях (към халките). Веригата избрах жълта, но не твърде ярка, макар че пак ми се струва по-яко от желаното. Към халките добавих заключалка, виждате какъв тип съм избрала на снимката. Тя ми хареса, защото ми е по-лесно да си я слагам сама. За всички метални части използвам тънки клещи, с които отварям халките и затварям след това. Може да използвате и обикновени дебели клещи стига да не са ви твърде мънички халките. Накрая на веригата прикачих една метална снежинка. Вие можете да не добавяте нищо или пък да си закачите много повече висулки, зависи каква гривна искате да си имате :))

Моята гривна е готова!

Материали за гривна Diy (направи си сам) – 1. Прежда от магазин за прежди – 2лв., 2. Верига, закопчалка, халки – от магазин за мъниста, 3. Тънки клещи 4. Ножици

Надявам се, че статията ви е помогнала или вдъхновила.