Най-сексапилният шотландец напоследък

4
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

С пенсионирането на Шон Конъри тази титла е вакантна и Сам Хюган е един от претендентите за нея. Вижте какво разказва младият актьор за героя си от „Друговремец“ Джейми Фрейзър, любовта си към родината и неочаквано споходилата го слава

„Нямах представа колко много е харесван Джейми от феновете на сериала! – признава Сам Хюган за превъплъщението си в „Друговремец“. – Той е герой, в който всеки си избира какво да харесва. Образът е интересен и дълбок, а усещането ми е, че сме само в началото на
едно дълго пътуване.“

В днешно време популярността се измерва лесно: „След премиерата на сериала само за няколко часа
последователите ми в „Туитър“ станаха от четири на няколко хиляди и чак
тогава осъзнах тяхната страст и колко много обичат книгата.“

Трейлър: Сериалът по „Друговремец“ – откритието на сезона

Епичен романс, приключение, историческа драма – има за всекиго по нещо, независимо дали сте почитатели на литературния оригинал или не, категоричен е 34-годишният актьор и обяснява повече за героя си и връзката му с дошлата от бъдещето Клеър Рандал:

„Действието се развива през 1743-та и Джейми е типичен представител на мъжете по онова време. Той се съпротивлява на новаторските идеи на Клеър, които си противоречат доста с тогавашните моралните ценности. Бил е

възпитаван изключително строго, но същевременно има напредничаво мислене

и затова в много сцени двамата с Катрин Балфи буквално водим битки помежду си – защото Джейми си мисли, че тя трябва да действа по един начин, а нейното мнение е на другия полюс. Накрая обаче винаги стигат до консенсус – дали защото тя е успяла да го убеди в правотата си или Джейми се съгласява с нея просто защото е влюбен… (Cмее се).

Помолен да опише героя си на зрителите, които още не са гледали сериала (по AXN White от ноември, всяка петъчна вечер), Сам Хюган споменава на първо място неговата лоялност и изброява още:

„Типичен представител на времето си, но се отличава с модерно мислене. Възпитаван е строго и в духа на тогавашния морал, но е пътувал доста и това също му се е отразило. Така той се оказва готов за влиянието, което Клеър оказва върху него, учи се от нея и възприема идеите й – но и тя се учи от него.

Като цяло, Джейми е многопластов герой. Той е грижовен и внимателен, но в следващия момент може да извърши нещо напълно безразсъдно…

Когато го срещаме за първи път, Джейми се чувства изгубен

Току-що се е завърнал от Франция, където е прекарал доста време, сражавал се е на границата. Сега е извън закона и не може да се прибере у дома… всъщност няма място, което да нарече свой дом. Живял е тук преди и е логично да се завърне по тези места, но напрежението за него е голямо, защото има сериозни проблеми с клановете Колъм и Дугъл.

Така че, когато среща Клеър и се жени за нея, тя му дава някакъв сигурност. Клеър е неговият двигател, това, което му дава смисъл и цел.

В сериала се придържаме силно към книгата, където физическото привличане между двамата е много силно и това според мен е много важна част от тяхната връзка. Той е 22 и е още девствен.

Опитът му с жените е доста скромен,

а тя е омъжена и добре знае какво иска, има много силен характер. И в този смисъл двамата се откриват един друг.“

За разлика от екранната си партньорка Катрин Балфи, която е ирландка, а героинята й се озовава от следвоенна Великобритания през 40-те в Шотландия от XVIII век, Сам е шотландец и фактът, че сериалът се снима в родината му, е допълнителен плюс.

„Това допринесе много за неговата автентичност. По-голямата част от екипа също е шотландски – от занаятчиите като майсторите на оръжия и тъкачите на вълна до художниците по костюмите и доставчиците. А локациите бяха, меко казано, великолепни!

Любовта ми към Шотландия е безгранична

и удоволствието да споделя тази своя любов със света е огромно! А и ако никога не сте посещавали Шотландия, се надявам, че ще се докоснете до част от нея, докато гледате сериала.

Вярвам, че Шотландия е пълноправен герой в историята. Докато четете, книгите ще се уверите, че любовната история не е само между Клеър и Джейми. Даяна Габалдон е написала една любовна история за Шотландия. Мисля, че се е влюбила в нея!“

Виж още: 30 от най-известните шотландци

А дали самият той би се върнал назад във времето, подобно на Клеър – и кога и къде би предпочел да се озове? „Това би било наистина вълнуващо, но не мисля, че бих поел назад към миналото.

Това, което ме интересува, е бъдещето

Ако все пак обаче настоявате, бих се спрял на годините около 1940-а. Били са интересни времена – яката музика, великите събития около Втората световна война, които са обединили толкова много хора. Бих се върнал тогава, и то във Великобритания.“

По материали от AXN България