Таблет – Добра идея за подарък.

1
Добави коментар
iskam.gps
iskam.gps

Таблет – Добра идея за подарък.
23:27, 07 Декември 2014 видяна 415 пъти

1
2
3
4
5

3,25 / 5
(12 гласа)

Вие не сте гласували за тази новина

Никога няма да сбъркате, ако решите да подарите на някого таблет. Това ще означава, че искате този човек да се забавлява, да бъде организиран и информиран. Колко подаръци могат да направят това?

Когато обмисляте покупката му е добре да се съобразите с нуждите, възможностите, начина на живот и не на последно място, с възрастта на дарувания. За какво този човек ще го използва – да гледа филми, да чете книги, да споделя във Фейсбук или да довършва презентацията си по време на път. Отговорите на тези въпроси могат да ви помогнат да откриете правилния подарък – от най-добрата операционна система до идеалния размер на екрана – така че започнете да пишете.

● Операционна система на таблета

Можете да избирате между Windows, Android или IOS на Apple. Това определя до какви приложения ще има достъп бъдещият собственик.

● 3G, 4G или Wi-Fi?

Ако човекът, за когото го купувате, иска да ползва Интернет където и да се намира, изберете 3G или 4G свързаност – ще му е необходима помощ от мобилните оператори. Ако ще го ползва само у дома или на места с точки на достъп (кафенета, барове, гари, летища, хотели и т.н.), обикновената Wi-Fi връзка ще му е достатъчна.

● Капацитета за съхранение – колко вградена памет да има таблета

По този въпрос няма да спорим с Мечо Пух и ще ви кажем – колкото повече, толкова повече. Най-простите модели започват от 2 GB, по-скъпите достигат до 64 GB и нагоре. За RAM паметта, нашият съвет е да не падате под 512 MB.

● Процесор

Скоростта, с която таблетът обработва информацията, зарежда страниците и ви позволява да отворите няколко приложения едновременно, зависи от процесора. Ако устройството ще се ползва предимно за мултимедия или четене на книги, процесор с честота 1,2GHz ще се справя успешно. За всичко останало ви трябва поне двуядрен процесор, с честота над 1,4GHz или най-добре – четириядрен такъв.

● Екран

Дисплеят на таблета е първото, което забелязваме и което задържа погледа ни най-дълго. Размерът тук има значение, както и по-високата разделителна способност. Качественият дисплей не натоварва очите и ще спести на собственика си главоболия в прекия и преносен смисъл на думата.

След като вече знаете какво да гледате – направете най-добрия възможен избор.

Можете да разгледате нашите предложения от ТУК.

Добави в Svejo

« Обратно към блога