Вестници и списания: Седмичен хороскоп- 08.12-14.12.2014

1
Добави коментар
velnet
velnet

08.12-14.12.2014

През цялата седмица Меркурий – “вестоносецът на Боговете” е в близост до Слънцето, така че постоянно ще ни информира за важни решения, които могат да се окажат полезни за нас. Пораждат се поводи за разгорещени дискусии свързани с частния и обществения начин на съществуване.

Добрата новина е, че всичко се случва под влияние на огнената енергия, символ на ентусиазма и “пречистването” в един по-метафоричен смисъл. Под подобно влияние ще сме по-склонни да изхвърляме  “навън” всички емоции, да ги дебатираме, споделяме или “изгаряме” като краен вариант.

Мнозина ще почувстват въодушевление породено от реални и позитивни известия или поне променени вътрешни нагласи. Нещо ще “запали искрата” на страстта, борбеността, желанието за живот…

Подобна аспектация надарява хората със сили и повече увереност, за да се справят по-лесно с евентуални трудности, а проблемите се разрешават “спонтанно” и без задръжки.

От 08 декември 2014г. до 02 март 2015г. Юпитер обръща своя ход в ретрограден. Вече сме споменавали, че тази планета символизира възможностите за придобиване, социално израстване, достигане на значими цели…В ретроградното си движение, своеобразното разширение ще бъде обърнато навътре към нас самите и без съмнение всеки ще извърши крачка напред в духовното си развитие, като анализира натрупан опит. Тоест- постепенно се активират процеси през това време, които чрез ретроспекции, преосмисляне на онова, което вече е придобито или създадено като тенденция  от юли- август например, до какво удовлетворение води или пък уроци….В този смисъл спира експанзивното разгръщане на нови перспективи ,  за да можем да осмислим ползите или вредите от случилото се и да го имплантираме по най-добрия начин или в пълна степен в заобикалящата ни действителност.

На този етап ще усетим тази аспектация чрез подчертан стремеж да си угодим или пък да  доставим удоволствие на близките ни, като основен източник на щастие за нас самите.

Вариантите са доста, но в основата са проявите на щедрост,  алтруизъм…Внимавайте да не преминете някой граници, особено от сряда до петък на обяд, когато можете да извършите доста необмислени “харчове”- материални, но и морални.

Преобладава въпросът: “Какво ми носи радост?”

Тенденцията често се изживява и като нервно напрежение в процес на “вътрешното пренастройване”.

До четвъртък Венера- малкото щастие е на страната на огнените и въздушните знаци, след това ще премине в Козирог и ще подкрепи земната енергия. Тя е практична, стреми се към чисто материални стойности, които могат да се усетят или доведат до ползи- чувствата през следващия месец ще се оценяват по същия начин…

Овен

Огнената енергия продължава да подклажда ентусиазма, находчивостта и позитивните ви настроения. Вие мечтаете за далечни хоризонти- в пряк и преносен смисъл. Всички теми свързани с пътувания, общуване с хора стоящи далеч от вас ви носят радост и удовлетворение.

Вашият покровител – Марс вече транизтира през Водолей, така че през следващите седмици вие ще демонстрирате своята прозорливост и свободолюбивост по един ярък и доста независим начин. В позитивен аспект ще се оказвате съществен фактор в колектив, “моторче” на събития, а в негативен ще сте “агресивен стимулатор” за околните, факт, който освен дискусии ще предизвиква и доза напрежение, а и конфронтации…

До четвъртък ви занимават предимно лични или семейни дела. Възможно е подобни приоритети или “раздвояване” да ви направят емоционално по-уязвими и неуравновесени, особено във вторник.

Въпреки всичко, това е период, през който по-лесно можете да е справяте с подобни задачи. Възползвайте се от подкрепата на “малкото щастие”- Венера до сряда, за да изгладите евентуални различия между вас и любими хора.

След това и през последните дни въодушевлението постепенно ще бъде “приземено” от някакви реални  и материални стойности.

В сряда и четвъртък притежавате особена харизма, а и доза късмет. Възползвайте се!  Звездите ще намерят начин да порадват душата ви през това време.

В събота и неделя възникват доста ангажименти и почивате активно.

Телец

Благосъстоянието на семейството ви или условията ви на съществуване са лайтмотив в живота ви. През настоящата седмица повечето добри, а и лоши новини идват именно от най-близкото ви обкръжение, в друг вариант се определят от него. За повечето от вас под подобно влияние текат процеси на преобразувания, някой от които ще засегнат и чисто материални теми.

Добрата новина е, че сега чрез дискусии и дебати имате шанс да се възползвате от чужди ресурси, да намерите по-благоприятен вариант за имотни въпроси, в това число –общи заеми, наследства, уреждане на покупко-продажби на недвижимо имущество  и т.н. Огнената енергия на Стрелец продължава да ви кара а се чувствате като “под пара”, но освен всичко друго ще ви надари с повече борбеност, склонност да експериментирате и поемате рискове, в името на по-добрия ви социален статус.

Всъщност провокации в тази посока ще съществуват- конкуренцията и необходимостта да се доказвате нарастват в пъти. Дайте най-доброто от себе си, градете мостове, за да се възползвате от енергията на другите, а не да хабите сили в противопоставяне…

В понеделник и вторник информационният поток е засилен – важни новини или емоционални разговори.

От сряда до петък ви занимават чисто финансови въпроси. Можете да получите подарък или сами да проявите щедрост към близките си. Същевременно подобни теми са способни да повлияят негативно на добрия тон. Внимавайте “от клечка да не стане мечка”…

В четвъртък вашата покровителка Венера преминава в Козирог и вие постепенно ще усетите подкрепата й чрез презимяване на страстите, чрез склонност да гледате по-философски на нещата или все повече да се усещате като в “свои води” и/или капитани на собствения ви кораб…

В петък и събота звездите ви подкрепят, можете да сбъднете някакво свое желание.

Подходящо време да срещнете емоционално удовлетворение от любими хора, да осъществите свое желание…

Близнаци

Както вече сме споменавали периодът на Стрелец е важен за партньорските ви отношения-лични и делови. През това време те се трансформират в определена посока и задават тон, основен фон за следващата година.

През настоящата седмица имате уникална възможност да стабилизирате стари връзки или да създадете нови, от които да извлечете реални материални ползи или поне вид морално удовлетворение.

При всички случаи популярността ви расте, както и шансовете да достигнете желани успехи, като разчитате на подкрепата на другите.

Създавайте съюзи, общувайте, социалната ви активност сега ви носи особени ползи.

През цялата седмица имате шанс да получите добри новини или отзиви, някой от които неочаквани. “Искайте, за да ви се даде”, “Питайте, за да знаете” и не забравяйте, че информацията е сила, понякога власт над определени ситуации…

Ако сте обвързани- периодът е прекрасен да стабилизирате взаимоотношенията си.

Ако сте сами, тогава моментът е много удобен да откриете своята половинка.

В понеделник и вторник ви занимават финансови въпроси- пазете се от спонтанни и необмислени харчове, подобни теми са способни да предизвикат известни недоразумения между вас и любими хора.

В сряда, четвъртък и петък е подходящо да преговаряте. Търсена и предпочитана компания сте. Нещо ще зарадва сърцето ви.

В събота и неделя тонусът не е висок или сте по-раздразнителни. Подходящо е да се обградите само с положително настроени личности.

Рак

Вие сте емоционални, но и доста целеустремени и практични. Подобно съчетание не остава незабелязано в колектива, в който работите. Ежедневието ви е наситено с ангажименти, но те се ценят по адекватен начин от околните. Тази тенденция може да е повод за морално удовлетворение, но също и реално материално възнаграждение, финансов бонус или повишение в службата.

При всички случаи до края на периода е подходящо да сте максимално активни в посока професионална реализация- създадените тенденции и положителни оценки ще ви влияят дълго.

В понеделник и вторник Луната е във вашия знак- вие привличате внимание, на повърхността изплуват положителните и отрицателните ви черти, всички преживявания. Хубаво е сега, когато сте под “светлината на прожекторите” да дадете максимума  от себе си- бъдете смели и инициативни!

От вторник до петък е най-благоприятният период, през който можете да спечелите нещо- в пряк или преносен смисъл. Същевременно финансови въпроси са способни да предизвикат и недоразумения с любими хора, ако се излезе от рамките на вид умереност.

От четвъртък Венера вече ще транзитира през Козирог и ще създава благоприятни условия да хармонизирате партньорските си отношения и/или да срещате повече разбиране от другите. Подобна тема и нагласи ще се задълбочат през следващите седмици.

В събота и неделя сте търсена и предпочитана компания. Интересни известия и разговори.

Лъв

Юпитер-планетата на щастието е във вашия зодиакален знак, а през настоящия период получава енергийна подкрепа и от покровителя ви- Слънцето. Тази мощна комбинация задължително ще подкрепи Егото ви, високата ви само-оценка и самочувствие по различни поводи. Вие сте ярки, забележими, привличате не само погледи, но и успехи, уважение.

От 08 декември до 02 март Юпитер е ретрограден, така че вътрешния ви свят ще се обогати и разшири по особен начин – важна крачка в духовното ви развитие, принципи и възприятия за живота. Чрез ретроспекции вие сте готови да разрушите част от себе си, за да съградите нов имидж и перспективи…Всъщност, натрупания потенциал за трансформации ще се прояви в пълна степен през март- април 2015г.

За сега тази аспектация ще се изживее като особено приповдигнато настроение и ентусиазъм до степен на нервно напрежение…за всеки е различно според нивото на развитие.

Въпроси от рода: “Какво може да порадва сърцето  ми и как да го постигна” са лайтмотив за повечето от вас. Освен това, звездите сега ще подкрепят почти всичките ви инициативи и желания, така че действайте.

Ако сте служител във фирма рутината ще ви изморява доста. Но ако имате собствен бизнес или сте на “свободна практика” ще проявите забележителен творчески подход, способен да извърши пробив в кариерното ви развитие.

Приемате околните повече като стимули за собственото ви развитие, конкуренция или дори дразнители. Внимавайте, защото въпреки положителните аспектации това може да повод за напрежение и разрив в някой връзки.

В понеделник и вторник сте доста емоционални, събитията в известен смисъл са извън контрола ви и не протичат по предварителен график.

В сряда, четвъртък и петък сте под светлината на прожекторите, това са дни, през които можете да постигнете значими успехи или да “превъртите” Съдбата си. Важното е, че всичко произтича от вашите решения и преживявания.

В събота и неделя се пазете материални и финансови въпроси да не усложнят отношенията ви с близки хора.

Дева

Най-важната тема, а и повод за удовлетворение сега е семейството ви и най-близките ви хора. Понякога радостта идва от скрит и неочакван, допълнителен ресурс, който “обновява” средата ви на съществуване.

Важното е, че тенденциите са положителни и могат да се тълкуват като “сбъдната мечта”.

Родените през първата декада, но и всички останали в различна степен, попадат под особеното и силно въздействие на своята половинка , която ги кара да мечтаят, да изпитват силни чувства. Тенденцията се засилва след сряда.

Това е време, през което е подходящо да си потърсите и намерите половинка в живота, при условие, че нямате такава.

Социалната ви активност или професионална реализация минават на заден план, като приоритет имат лични, а и имуществени задачи за разрешаване, които и по-лесно насочвате сега в желаната от вас посока.

В понеделник и вторник сте важен фактор в колектив, същевременно разбирате на кого и в каква степен можете да разчитате. Изненади.

В сряда, четвъртък и петък е полезно да намалите темпото, така или иначе събитията не протичат по предварителен график.

В събота и неделя сте пробивни, влияете подчертано на другите, думите ви се чуват…

Везни

Общуването, преговорите и социалната ви активност продължават да имат преувеличено влияние и значение за вашето бъдеще. Сега имате уникалната възможност да привлечете влиятелни лица на ваша страна, да създадете нови връзки, които ще имат съществено значение за дълго време.

Променя се положението ви в колектив /сред колеги или приятели/, но не без опеката и адекватна поддръжка от важни личности.

Подкрепа от приятели при нужда. Искайте, за да ви се даде твърди една поговорка и тя е напълно валидна за вас.

През цялото време информационният поток е засилен и новини, които да ви донесат ползи или удоволствия са повече от вероятни.

В понеделник и вторник събитията могат да се отразят пряко на имиджа ви, същевременно протичат под известно напрежение. Дайте път на разума, а не емоциите и това ще е поредна стъпка нагоре в развитието ви.

В сряда, четвъртък и петък няма да ви липсва компания, дните са наситени с емоции, може би и празненство- в пряк и преносен смисъл.

През почивните дни имате нужда от почивка или усамотение.

Скорпион

Прекрасен период за имиджа или социалния ви статус. До края на седмицата получавате някаква награда- финансова, морална, за всеки е различно, но се тълкува като заслужена разплата за дългите ви и упорити усилия.

Подходящо време да получите повишение, при условие, че работата ви позволява. Подобни тенденции ви предупреждават да  бъдете по инициативни в това направление, защото задължително ще имате постижения.

Същевременно се активират процеси, които усложняват най-близкото ви обкръжение- дом, семейство. Това могат да са битови и между-личностни недоразумения, също имотни, финансови…

Аспектациите ще изискват прояви на повече търпение и толерантност. Ако съществуват спорни или конфликтни точки, изгладете ги още в началото, за да не ескалират като тенденция през следващите седмици.

В понеделник и вторник сте в “свои води”, по-лесно постигате намеренията си. Все пак дребни изненади  или обърквания няма да липсват.

От сряда до петък събитията са определящи за кариерното ви развитие или начин по-който ви възприемат другите. Провокации да сте максимално мобилизирани няма да липсват.

От четвъртък Венера ще транзитира през Козирог и дар словото ви, комуникацията ще е ви носи ползи или удоволствия. Разбира се, всичко ще зависи и от собствената ви активност…През почивните дни се разтоварвате в приятна компания, с приятели…

Стрелец

Вашият оптимизъм и положителна оценка се подкрепят от различни фактори и обстоятелства. Вие излъчвате увереност и вдъхвате уважение. Прекрасен период, през който можете да разширите хоризонтите пред вас чрез реални пътувания или пък общуване с хора стоящи далеч от вас, влиятелни личности, чужденци, интелектуалци и т.н. Възползвайте се от благоприятните аспекти и не забравяйте, че постиженията сега ще ви влияят енергийно като фон през цялата следваща година.

Посейте семената на нещо хубаво!

Традиционно вие сте открити, но през тази и следващата седмица тези нагласи ще се усилят в пъти. Острият ви изказ и откровение обаче, освен разкриване на истини и завоюване на позиции, може да се окаже в основата и на не малко разгорещени спорове и дебати. Бъдете по-диалогични, бих казала ,че компромисът е крайъгълен камък за успехите ви и повод да сключите или пък скъсате договорни отношения.

До четвъртък Венера е във Вашия зодиакален знак- до тогава сте под нейна опека и закрила- възползвайте се максимално, защото тя е способна да минимизира всякакви проблемни въпроси.

В понеделник и вторник сте крайни и доста емоционални. Приоритет са финансови въпроси, пазете се от прибързаност и грешки.

От сряда до петък имате шанс да извършите своеобразен “пробив” към целите ви или нещо ще порадва сърцето ви.

През почивните дни настроението се променя, приземява от някой по-практични нагласи.

Козирог

Обстоятелствата все още напомнят на необходимост от приключване на стара енергийна програма, така че нови начинания и инициативи не са препоръчителни, защото едва ли ще протичат според очакванията ви.

Същевременно можете да разчитате на скрита или неочаквана протекция, хора, които стоят далеч от вас ви влияят силно.

По различни поводи енергията ви е подчертано насочена към стабилизиране на финансовото ви състояние. Но на този инвестициите- психически и физически са по-големи, отколкото да адекватната възвращаемост.

Препоръчително е да минимизирате разходите, а  и да не позволявате чисто материални въпроси да застават между вас и любими хора, между впрочем тази тенденция ще ескалира през следващите седмици, ако не вземете своевременни мерки.

От четвъртък Венера вече ще транзитира през вашия зодиакален знак и близо месец ще усили харизмата и възможността да печелите чрез чара си.

Напомням, че Венера надарява и с доза късмет в трудни моменти…

В понеделник и вторник приоритет са партньорските взаимоотношения. Подходящо е през тези дни да ги насочите в предпочитана от вас посока.

Популярността ви расте.

В сряда, четвъртък и петък сте много емоционални, до степен да трансформирате нещо реално  в живота си или поне в начина ви на мислене, приоритети и т.н….

През почивните дни звездите са на ваша страна.

Водолей

През настоящата седмица успехите ви, а и социалният ви статус преминават изцяло през вашите партньори-лични и делови или до голяма степен се определят от тяхната “благословия”. Ясно е, че в такова време е подходящо да градите мостове, а не да ги рушите.

Добрата новина е, че ще имате поддръжката на звездите в подобни намерения. Всъщност , влиянието ви сред другите, шансът ви да въздействате на близки хора е нараснал в пъти и се усилва като през “леща” от Юпитер.

Но всичко ще зависи от собствената ви воля…

Напомням, че Марс вече транзитира през вашия зодиакален знак. Тази планета ще фокусира върху вас мощен енергиен поток- сили, но и нервно напрежение, неспособност да се правят твърде много компромиси. Възможно е сами да изненадате от себе си, а и околните с внезапно променени настроения, решения, остър език, който да преобърне реалността около вас…

Ако не прекрачите определени граници обаче, ще извлечете само ползи от настоящите аспектации…

Започва процес, през който постепенно ще преосмислите партньорските ви взаимоотношения. Тенденцията ще се засили от четвъртък и през следващите седмици вие ще сте все по-склонни да прикривате истинските си чувства или поне да ги ревизирате…

Риби

През тази седмица звездите продължават да подкрепят начинанията ви свързани със социалния ви статус, кариерно развитие, имидж. В най-благоприятна позиция са родените през третата декада на зодиака, но и всички останали в различна степен. Вие можете да получите някакъв подарък от Съдбата, разбира се не даром, а като възнаграждение на положени от вас усилия до този момент.

Всъщност, настоящата седмица е като своеобразен финал на експанзивен растеж в това направление. Следващ подобен импулс ще имате през март, април следващата година.

За сега започва процес, през който ще трябва да утвърдите  постигнатото през изминалите месеци.

Време и за налази  за поетата посока, за тавана от възможни перспективи…

Същевременно голяма част начинанията ще се движат като на “автопилот” и според зададената посока. Ескалират или се набелязват скрити препятствия- от хора и обстоятелства. Набележете ги и ги отстранете още в началото, когато винаги се влияе по-лесно.

При нужда можете да разчитате на приятели, а сърдечността има преувеличено значение в понеделник и вторник.

От сряда до петък възникват допълнителни ангажименти, които изкарват ежедневието ви от обичайния ритъм.

В събота и неделя приоритет са партньорските взаимоотношения- подходящо е да ги “освежите”, да им повлияете положително сега.

Подготвен от Астро М Хороскопи