A Men Pure Wood от Thierry Mugler

3
Добави коментар
jpenchev
jpenchev

„Едно ароматно посвещение на дървесната нотка. A*Men Pure Wood е покана за пътешествие до сърцето на дървесния аромат, елегантен и все пак суров акцент в мъжките парфюми, дръзко преразгледан за случая.”

Thierry Mugler

Ароматите на Thierry Mugler са характерни с това, че са дръзки, изразителни и прекрачват границите на общоприетото. Техните отличителни и предизвикателни парфюмни подписи носят наслада и карат човек да се потопи в тях, така както музите на Mugler са въплътени в неговата изградена мода.

A*Men (известен още като Angel Men) е първият мъжки аромат на модната къща. Всъщност това е единственият аромат на марката, който е само за мъже (не че това спира много жени да го носят) и както се очаква от човека, дал на света корсет-мотор (кожен корсет с характерни за моторите огледала, дръжки ресни и други препратки), ароматът е смел и дързък. Той успява да съчетае в себе си почти всяка възможна нотка – мента, смола, лавандула, шоколад, кафе, карамел, пачули и ванилия, и все пак да остане парфюм, който би могъл да бъде носен.

Всяка година Thierry Mugler пуска на пазара лимитирана версия на A*Men, която акцентира само върху една нотка. Предишни издания от неофициално наречените серии Pure включват: A*Men Pure Coffee, A*Men Pure Malt , A*Men Pure Leather и A*Men Pure Shot. Този сезон Mugler създава ода за грубата и сурова дървесина, която дръзко е наречена A*Men Pure Wood. Създаден от парфюмериста Jacques Huclier (създал и оригиналния A*Men през 1996г.), Pure Wood е една от най-комерсиалните, но наред с това и една от най-секси интерпретации на A*Men.

 

Нотките

Кедър, кипарис, пачули, кафе и ванилия

 

Как ухае?

Още с първото пръсване това издание на A*Men представя своя силен и отчетливо дървесен характер. Ароматът излита от бутилката под формата на остри парчета и отломъци от сухи дървета, като кара човек да вземе трудното решение дали да се отдръпне, за да се предпази, или да се научи да се наслаждава на изживяването. Бихме Ви посъветвали да направите второто – да рискувате всичко и да се отдадете на насладата от главозамайващите връхни нотки. Това, което най-много би Ви харесало, е тяхната сухота – в началото има едва доловима сладост и липсва какъвто и да е цитрус, който да смекчи нещата, което прави аромата удивително остър и сух.

Сърцето и основата се вплитат в един линеен развой. Тези резки дървесни нотки на върха с времето омекват и стават по-плюшени, подчертани от кадифена захар, пикантна ванилия и  застоелия аромат на пачули. Освен това сърцето и основата имат и една наситена, изпечена нотка, която напомня за бавно горяща дървесина и кафени зърна. Въпреки този ефект и воала на ванилията, който лежи под него, Pure Wood съвсем не се усеща като гурме-аромат. В действителност той е антитеза на хранителната естетика на Mugler и представя нов вълнуващ подход за марката.

A*Men Pure Wood е изключително секси. До такава степен, че дамите биха забранили на мъжете си да го носят, заради постоянните топли вълни, които ще предизвиква у представителките на нежния пол. Новият аромат на марката въплъщава определения като грапав, скалист, горист, груб, суров, недодялан, непреклонен и когато се помирише, трудно може да се избяга от асоциацията за брадясал дървосекач, носещ препаска, чиито мощни бицепси се напрягат, докато сече дърва. Най-добре да спрем дотук, тъй като дамите най-вероятно отново са усетили прилив на енергия. Нека само да кажем, че тази версия на A*Men напомня повече за естествената природна стреда, а не толкова за космическото пространство (какъвто намек прави оригиналът A*Men). А колкото до вписването му сред дървесните аромати – това е един много силен съперник в борбата за челните позиции.