ДИАРИЯ ЛЕЧЕНИЕ

23
Добави коментар
rusenez
rusenez

ДИАРИЯ ЛЕЧЕНИЕ

Обикновената, не усложнена диария, която не е свързана с други симптоми,е често явление, което обаче в никакъв случай не бива да се подценява. Препоръчваме ви да се придържате към предписаното ви лечение и диета, което единствено може да ви гарантира успешно излекуване. Водени от желание да ви помогнем и да облекчим състоянието ви , ви препоръчваме да опитате една от следните народни рецепта за диария.

За затягане може да се използват листа от евкалипт. – 1 супена лъжица се запарва в 1 литър вряща вода . Запарката се оставя да изстине и се прецежда. Пие се по 1/4 чаена чаша 6-8 пъти дневно. Желателно е през този ден да се яде само варен ориз.

Добро средство срещу разстройство е и запарката от равнец – една супена лъжица се залива с 1,5 чаени чаши кипяща вода. Запарката се прецежда, след като изстине. От нея се пият по няколко глътки 7-8 пъти на ден. Старо средство против диария са тичинките от рози. Една десертна лъжичка/около 7 грама/тичинки от рози се заливат с 1 чаена чаша вряща вода , най добре в термос. От запарката се пият по няколко глътки 7-8 пъти дневно.

Приготвя се силна запарка от жълт кантарион срещу разстройство

Подходящо средство за лечение на диарията са листата и плодовете от кисел трън. Една супена лъжица листа или плодове  се слагат в термос и се заливат с 1.5 чаени чаши вряща вода. Запарват се 3 часа, от прецедената запарка се пие често по няколко глътки. Дъбова кора – 1 супена лъжица нарязана на ситно кора се залива с 1 чаена чаша кипяща вода . Запарката се прецежда , след като изстине. От нея се пие по 1 чаена лъжичка през 15-20 минути.

При разтройство може да се използва запарка от семена на живовляк. 1 супена лъжица семена се заливат от вечерта с 1 чаша вряща вода. Оставят се да киснат цяла нощ в термос. От нея се пие по 1/3 чаена чаша през половин час., като всеки път се изпива и по 1/3 чаена чаша гореща вода.

Добро затягащо средство за справяне с диария е шипката. 1 супена лъжица сушени шипкови люспи  се варят в 1/4 л. вода. Отварата се прецежда и се пие като чай няколко пъти на ден.

През лятото е добре да се приготви запас от зелената обвивка на пресни орехи. За целта обвивката се нарязва  и се изсушава. При нужда 1 супена лъжица от нея се запарва с 1 чаена чаша вряща вода. Запарката се държи в термос. От нея се пие по 1 супена лъжица няколко пъти дневно.

Затягащо действие при разстройство имат и доста плодове  – горски и градински ягоди, кисели сливи, вишни /по-добре сушени/къпини, зелени ябълки.