Гледаме „Царицата на чардаша“ тази вечер в Операта

2
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Тази вечер ще се потопим в атмосферата на  вариететата  на  Будапеща и Виена от 20-те години на миналия век. Това ще стане благодарение на оперетата „Чарицата на чардаша”. Произведението на Имре Калман е специален комплимент към всички, които мечтаят за една нощ да се върнат назад във времето.

За това пътуване във времето ще  помогнат  Шмилена Султанова, която ще изиграе  красивата певица Силва Вереску, както и Георги Султанов, който  ще влезе в образа на нейния възлюбен – аристократът  Едвин. Ролята на Цилика –  майката на Едвин  и някогашна  „Царица на чардаша”, която  пази  миналото си в тайна  и не иска синът й да се ожени за Силва, ще бъде представена от Сребрина Славова. Въпреки опитите й да ги раздели,  краят на постановката може да бъде описан с първоначалното заглавие на творбата: “Да живее любовта”.

Само три дни по-късно сцената на Операта ще се превърне в Спарта, за да ни запознае с Хубавата Елена – жената, заради която започва Троянската война.

Програмата на Операта ще се погрижи и за коледното настроение на най-малките си зрители. Родителите ще могат да изненадат децата си, като оставят подаръци преди дневните представления на   “Снежанка” (14-и декември) и „Лешникотрошачката” (15-и декември) в Бургас.

В края, приказните герои ще раздадат  подаръците на малчуганите на сцената.  Родителите могат да оставят подаръците на касата на Операта. За повече информация – тел: 056/841740 и 0884/025918.

Последното събитие от афиша на Операта ще е на 22 декември, от 19:00 часа. По традиция в концерта, освен хора на Държавна опера – Бургас,  се включва Детски хор “Милка Стоева”.