Вижте последните стъпки на Петко Сертов преди да изчезне

1
Добави коментар
mignews
mignews

Ексшефът на ДАНС напуска дома си в 14,55 ч. в петък

Видеозапис показва бившия председател на ДАНС Петко Сертов минути след напускането на дома му в петък следобед. На кадрите, показани от bTV, се вижда как той напуска дома си в центъра на столицата в петък в 14:55 часа.

Сертов върви пеша и носи със себе си пазарски плик, неизвестно с какво съдържание. Охранителни камери върху фасадата на сграда в съседство с блока, в който живее Сертов са заснели как той излиза от входа и спокойно върви по улица “Княз Борис І-ви”. Оттам следите на бившия шеф на ДАНС се губят.

Бившият шеф на ДАНС е обявен за издирване от полицията по молба на съпругата му в събота сутринта. Сертов оставил двата си мобилни телефона в дома си и оттогава няма връзка с него.

До този момент никой не е подавал сигнал да е виждал някъде изчезналия бивш контраразузнавач. Министърът и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отказаха да коментират изнесените факти около случая.

Към момента информацията за това, че Сертов е изтеглил 8000 лв. от банковата си сметка преди да изчезне, както и за това, че е отседнал в хотел, не се потвърждава официално. Сертов не е имал и оръжие, което да е взел със себе си.