Отслабване с чай от джинджифил

14
Добави коментар
kyovev
kyovev

Небезизвестен факт е, че билковите чайове заемат специално място в ежедневното ни меню или поне би трябвало. Съществуват най-различни диети, в които се набляга на пиенето на билкови чайове, приготвяни от екзотични или по-традиционни за нашите ширини билки. Освен че оказват страхотно тонизиращо въздействие върху организма, лечебната сила на билките успокояват нервната система, спомагат за извеждането на токсините и  за свалянето на килограми.

Кофеинът, съдържащ се в чая, действа ободряващо, възбужда сетивата ни, в резултат на което се чувстваме свежи и заредени с енергия. Освен това апетитът се потиска, което се постига впрочем и посредством кафето, тъй като там концентрацията на кофеин е по-голяма, което логично води до приемане на по-малко калории в рамките на деня.

Въпреки това, за да се постигнат целите на отслабването обаче не трябва да се прекалява с кофеина, тъй като може да доведе до неприятни състояния като изнервеност, раздразнение, избухливост, световъртеж, сърцебиене, липса на сън, дори гадене.

Отварата с джинджифил като друг метод за сваляне на килограми също може да бъде изключително ефективен, въпреки че навярно това представлява доста нетипична опция за вас за задействане процеса по сваляне на телесно тегло. Полезната съставка действа изключително благотворно върху организма – подобрява кръвообращението, загрява организма и стимулира обмяната на веществата. 

В екзотичната подправка, изключително характерна за Тибет, се съдържат редица етерични масла, които стимулират именно обмяната на веществата, което от своя страна води до по-бързо усвояване на храната. Лечебната сила на подправката се отразява и върху състоянието на кожата правейки я жизнена, еластична и мека.

Джинджифилът може да се сметне като страхотен помощник в борбата с излишните килограми, именно благодарение на съдържащите се в него активни вещества, които забързват метаболизма.

За да постигнете обаче трайни резултати е нужно не просто да включите подобни подправки в ежедневното си меню, надявайки се, че именно те ще свършват чудеса. Доверете се на 13-седмичната програма за отслабване, чрез която бързо ще влезете в желаната форма без тежки и строги режими или гладуване. Колкото до включването на подправката, тя може да спомогне самия процес, но не и да изпълни желанията ви за стройна фигура.