Най-скъпият хляб в света

3
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Един хлебар от малко испанско село завинаги промени световната история на хляба. Той създаде най-скъпия хляб в света, чиято рецепта съдържа истинско злато

Хлебар в малко испанско селце създаде най-скъпия хляб в света. 117 евро трябва да приготвят мераклиите за самунче от 400 г, информира Тв7. 

Звездната съставка в него е златен прашец – във вътрешността и като поръска

Хуан Мануел Морено не крие съставките. Хлябът е замесен с царевична квас без ГМО, дехидратиран спелт с мед и звездната съставка… златен прашец в тестото и като поръска.

Хлебарят уверява, че макар златото „да не придава специален вкус“, му дава частица лукс и изключителност, компонент, който се търси много от клиентите с най-изискан вкус.

Хлябът е предназначен за руски, арабски и китайски клиенти, които живеят в Коста дел Сол

Те често се интересували от подобни скъпи продукти, въпреки че ресторант в Серания де Ронда също проявил интерес да включи хляба в менюто си.

Идеята да създаде най-скъпия хляб в света хрумнала на Морено, когато видял в малък магазин в Алаурин де ла Торре (Малага) да продават най-скъпото кафе в света

Тогава той си помислил, че може да направи същото и потърсил най-добрите съставки.

Морено е управител на малката семейна хлебарница „Пан Пиня“, създадена през 1940 г. в Алгатосин, която произвежда традиционен хляб и го продава в провинцията.