Тайните послания на скъпоценните камъни

1
Добави коментар
Aleff
Aleff

Някои от вас може да не се сетят за акростих изразяващ послание за „Любов“. Но, защо не да се използва първата буква на тази безценна дума Любов – Л, Лапис лазули , лабрадорит) . “Любовта“ изразена чрез френския език е най-популярна в скъпоценни камъни, отколкото на английски. Но тогава ще се наложи да помислим, защото френските думи написани с помощта на скъпоценните камъни, които също са имали френски имена и това добавя изцяло нов слой на сложност към самото послание – акростих. Разбира се Езикът на скъпоценните не е само френски и английски, прекрасни са наименованията и на немски, испански и разбира се български

Акростих бижута също е били използвани, много царе, императори включително и Наполеон е прилагал такива методи на акростих за да има тайни послания, които не подлежат на дешифриране.

Естествено перлата е определена да бъде камък на любовта. Поднесена перла във вид на брошка е акростих „устни“ – „целувам те“. Това е може би малко прекалено пикантно за онези хора, които са тип викторианци. Името на възлюбената един джентълмен може изрази чрез пръстен с камък на нейният любим цвят.

Перлата е акростих за вярност и преданост, нежността се крие в Сапфир и Аквамарин, покана за духовна среща разбира се е Изумруд, израз на интимни чувства са в Родохрозит, Розов кварц и Рубин. Поднасяйки пръстен с инкрустиран Цитрин е вид титла – „принцеса“. Акростих на „прости ми“ е невероятния Гранат. Свитъка на акростихове в градени в минерали и кристали и всеки един от вас може по всяко време да се допита до мен. Така заедно можем да постигнем необходимият желан ефект.

Азбучник на камъните (съкратен вариант)

A – аметист, аквамарин, ахат, александрит, кехлибар, аметрин, апатит, авантюрин
B-бенитонит, черен опал, берил
C-цитрин, карнеол, хризопраз, корал, халцедон, хризоберил
D-диамант, демантоид гранат, диоптаз
E-изумруд
F-флуорит
G-гранат, джиразол
H-хематит, хелиодор, хелиотроп, хаулит
I- иолит
J-яспис, нефрит,
К-кианит, кунцит, калцит
L-лапис лазули, лабрадорит, лепидолит, Ларимар
M-лунен камък, морганит, малахит, магнезит
N-нефрит
O-опал, оникс
P-перла, оливин, пирит, пренит
R-рубин, розов кварц, родохрозит
S-шпинел, сапфир, опушен кварц, содалит
T-турмалин, танзанит, топаз, тюркоаз, тигрово окоU-unakite
V-верделит, ванданит
W-диня турмалин
X-ксенотима xonotlite
Y-итрий флуорит
Z-циркон

Това не е ли забавно? За да научите повече начини за посланията – акростих на скъпоценни камъни за вашите бижута може да използвате следните контакти:
0897 339585 и 0887 392139

Фейсбук Коментари

споделяне на връзка