Най-новите тенденции в кулинарията и ресторантите на Варна – I част

21
Добави коментар
Tamaramia
Tamaramia

Краят на годината е моментът, в който екипите на добрите ресторанти във Варна и по света насочват усилията си към проучването на новите тенденции, за да бъдат „в крак“ с новостите. Международните консултанти по ресторантьорство, храни и напитки Баум и Уайтмън определено имат опит в това. Проследете заедно с нас тенденциите в кулинарията и ресторантьорството за 2015 година.

По-значима роля на технологиите – от блог „Ресторанти Варна“

Ако до преди няколко години технологиите бяха просто „фон“ към храненето в ресторантите на Варна и по света, то днес те са неизменна част от гастрономическото изживяване. Все повече заведения предоставят на гостите си таблети, с помощта на които да направят поръчката си или да играят игри, докато чакат. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ споделя, че се очаква в следващите няколко години клиентите все по-често да имат възможността да резервират маса и да заявят поръчката си през мобилното си устройство, като същевременно се проследява колко време ще им отнеме да стигнат до ресторанта и се уведомява кулинарният екип за това. Представете си само колко по-добре би било за готвачите да знаят половин час по-рано, че им предстои да приготвят три порции равиоли – една обикновена, една безглутенова и една с фибри; две порции калмари – панирани и печени; и едно плато местни кореноплодни зеленчуци? Да, истинско облекчение и още по-сигурна гаранция за качество в ресторантите на Варна!

Предплащане за неотменима вечеря в ресторантите на Варна по света

Как Ви звучи идеята за билети за вечеря? Екипът на рубриката „Традиции и тенденции в ресторантите на Варна“ споделя, че предплащането набира все по-голяма популярност и в ресторантьорските среди. Нещо повече: скоро би било напълно възможно човекът на съседната маса да плати два пъти по-ниска цена за един стек например, тъй като е резервирал и платил предварително. По този начин за клиентите ще бъде много по-лесно и удобно да си подсигурят любимото място в предпочитания от тях ресторант във Варна, като в допълнение получат и други ползи. 

Нова ера за стридите в ресторантите на Варна и по света

Напоследък кулинарите в ресторантите на Варна и по света сякаш преоткриват стридите, а сомелиерите и барманите създават и селектират все по-прекрасни напитки, съчетаващи се перфектно с вкусните черупчести. Колкото до кулинарните комбинации, стриди ще се срещат в разнообразни изненадващи колаборации като стриди с тропически плодове, зелена салата, горчиви билки, сладка трева или пъпеш медена роса… Морско удоволствие, на което гастрономите в добрите заведения във Варна неимоверно биха се зарадвали!

Добре дошла на неврогастрономията – от блог „Ресторанти Варна“

Истинските кулинарни виртуози в ресторантите на Варна и по света обръщат все по-голямо внимание на възприемането на храната с всички сетива, обозначено с термина неврогастрономия. В тази връзка, компания за производство на напитки открива, че когато отлежава в помещение с истинска трева и под звуците на птици, сингъл малцовото уиски придобива тревисти вкусови нюанси, а скърцащият дървен паркет, пукащият огън и звукът от контрабас създават най-приятна атмосфера при консумацията му. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ споделя едно откритие на Феран Адриа, майсторът зад „elBulli“:  вкусът на ягодовия десерт се усеща с 10% по-сладък, когато е сервиран в бяла, а не в черна чиния, както и в кръгла, а не в квадратна. Други кулинарни изследователи твърдят, че храната става по-вкусна, когато се поднася върху тежък порцелан; цитрусовите вкусове пречистват небцето бързо и оставят гастрономите „жадни“ за още; по-твърдите храни се възприемат като такива с по-малко калории и повече ползи за здравето; тихият музикален съпровод отнема насладата от храненето… Забележителни игри на съзнанието очакват посетителите в ресторантите на Варна и по света през 2015 година!

А знаете ли, че винаги когато имате нужда от запомнящо се гастрономическо преживяване, можете да си го подарите в един от ресторантите на Варна? Вила Марциана Ви очаква!

Още новини от рубриката „Традиции и тенденции в ресторантите на Варна“

Към всички рубрики от блог „Ресторанти Варна“