Отец Георги Гелеменов: Дънов е бил сатанист!

1
Добави коментар
hristiqnin
hristiqnin

12/15 2014

Категория: От България

Създадена на Понеделник, 15 Декември 2014 19:35

Последно обновена на Понеделник, 15 Декември 2014 19:39

Посещения: 743

Проф. Овчаров и Божидар Димитров, не са специалисти в областта на вампирите.

Отец Георги Гелеменов беше една от най-ярките фигури в първите преломни за България години. В началото на кариерата си Гелеменов малко преигра „всеотдайността” си, като започна да се прави на фюрер и да се появява в пространството, облечен в нацистка униформа. После се позагуби.

Днес си изкарва хляба като служител в Централния софийски гробищен парк. Все така интересен събеседник, с когото бихме могли да разговаряме дори и… за вампирите в родната политика. А няма друг духовник и екзорсист, който да е по-навътре в темата.

– Отче, прекалено много трупове на вампири започнаха да „изскачат” в последно време в България. Първият бе край русенското село Нисово, откъдето са родителите на Лили Иванова. После проф. Божидар Димитров откри в родния си Созопол също вампирски гроб. Колегата му проф. Николай Овчаров пък се радва на две интересни находки в Перперикон. За последно още един вампир „изскочи” край Асеновград, в крепостта „Воден”. Как си обяснявате подобни археологически находки? Толкова ли е била „вампирясала” в миналото нацията ни? – Вампирът има дълга характеристика. Той не се пробожда с желязо или палешник – примери имаме и в книгата на Захарий Стоянов „Записки по българските въстания”, където колега свещеник изравя от гроба труп и го пробожда в сърцето. Но с остър дървен кол!

– Но как си обяснявате факта, че археологията – една от най-древните науки, в един момент започва да изравя само вампири по старите ни земи? За евтина сензация ли говорим или за някаква историческа закономерност? – Хората от миналото, които са живели над 60 години, са ги считали за… потенциални вампири. Това е била средната възраст тогава. По принцип всичките са били пробождани с дървен кол, а краката им – връзвани, за да не бягат. Тук има и една друга подробност – слагали са огромен камък върху гроба им, както правят и евреите – да се натиска главата на мъртвеца.

– Мит или реалност са находките на проф. Овчаров в Перперикон – скелети с прободени сърца и с остриета в тях, с разчленени крайници…? И дали всичките тези „вампири” са били умъртвени приживе, което е било кошмар за тях? Или ексцесиите са извършвани след смъртта им? – Не е задължително човек да бъде погребан по този начин, не е задължително това да са вампири. Моите почитания към проф. Овчаров и Божидар Димитров, но те не са специалисти в тая област. Човек, който не е опят и не е извършено опело над него, не трябва да се допуска в земята. Християнският ритуал над гроба е задължителен, духът му да бъде опят, за да броди из пространството, за да се върне от света, от който е дошъл.

– Отче, и все пак не мога да си обясня един факт – що за варварско погребение е било това да те вкарат на два метра под земята с разчленени крайници, с железа, забити в сърцето…?! – Тук не говорим само за вампир, той би могъл да бъде разбойник, крадец.

Особено много вампири, таласъми, има по Черноморието

От гръцки „таласъм” означава море. Духовете на неопятите покойници, удавниците, бродят най-често в морското пространство, причиняват на хората тревоги, и започват да ръководят действията им.

– Защо в напредналите европейски страни търсят и откриват ангели, чудодейни икони, а тук се натъкваме все на вампири? – Нямам данни, но вампири има навсякъде. Неговият дух се вселява в нормалната човешка душа и той вече е друг човек. Започва да пие кръв, това са така наречените кръволоци, нещо нормално за България. Но най-важно е опелото. Често ходя по Черноморието, имам много работа там, често се сблъсквам с такива случаи, когато дух на удавник се вселява в човек и започва да го притеснява.

– Как като просветен човек в християнската религия, ще ни обясните явлението „вампиризъм”? Мит, реалност или фолклор е всичко това? – Не, не е фолклор, това е реалност. Подобни същества съществуват и те са около нас, ходят по улиците. Има хора, които пият кръв и до ден-днешен. Познавах един санитар, който е бил хванат да пие кръв от кръвните банки!

След като възниква грандиозен скандал, кръвопиецът е уволнен от Центъра за даряване на кръв. Неговите шефове ме помолиха да му помогна. В началото всичко вървеше добре, но изведнъж вампирът отказа да се среща с мен. След известно време го срещнах на улицата и го попитах защо се е отказал да го лекувам от демоничното присъствие. Той ми каза, че вече е станал католик и работи в морга, реже трупове и помага за извършването на аутопсиите. Преди ми беше разказал, че е целунал мъртвата си баба в ковчега; че тогава нещо е „изсвирило” в него и сякаш го е ударил ток. Тогава започнал да пие човешка кръв. Когато нямало човешка, се задоволявал с животинска. Бившият санитар ми каза, че вече бил привърженик на най-големия български сатанист… Петър Дънов.

Така че има хора, които пият кръв и това им харесва. Има хора, които се самонараняват със същата цел. Това е някакво заболяване или пък страст. Но пък има хора, които нападат други хора – това, което го виждаме по филмите на Холивуд, е реалност. Среща се и по нашите земи – хора, които не могат да съществуват, без да пият прясна човешка кръв.

– Все пак не ми отговорихте на въпроса – откъде идва тази патологична потребност при определена категория хора? – Това е едно психическо заболяване. Медицината е безсилна, тук може да се работи само с молитви. А това е работа само на свещеника – единствения човек, който може да секне желанието му да пие човешка кръв. Медицината няма какво да направи.

– Преди години в Родопите беше открит и масов гроб на магьосници, обезглавени най-вероятно от кръстоносците. Първият ни бог – Тангра, е позволявал контакти с други светове. Толкова ли сме били навътре в тайнството, днес наричано езотерика? – Магьосничеството същества и в наши дни, тъй като не сме си на мястото. Църквата тласка много хора в тях, защото, пак повтарям, не сме си на мястото. А защо някой е решил, че това са били магьосници?! По правило те не се обезглавяват, а се изгарят. Знаем как инквизицията е постъпвала с тях. Хванатият магьосник е сложен на клада, задължително е било присъствието на всички от селището, а инквизицията казва: „Ето, уважаеми граждани, този е много силен магьосник, а сега дали ще успее да издържи огъня или ще изгори?”. Няма отбелязан случай в аналите на западната църква магьосник, който да е издържал огъня. Това са „посветените” магове, сиреч – днешните магьосници, хора, които се занимават с магии и могат само да вредят на хората. Или с една магия да развалят друга.

Магьосничеството е особено силно развито в България

и в съседна Гърция даже – една строго православна държава, така е и в цялата цивилизована Европа, където хората смятат, че едно магьосничество може да им донесе щастие. Или пък на някого да донесе нещастие. Всеки си взема големия хонорар и започва да работи по случая.

– А какво става с тленните останки на един магьосник, той не продължава ли да „работи” и от отвъдното? – Остава, но вече чрез друг човек. Духът не изгаря, той преминава от едно тяло в друго.

– Какъв психопортрет бихте направили на съвременните управляващи? – Църквата, а и държавата не си стои на мястото. Всичко би трябвало да бъде продиктувано със закон. В Русия и Украйна, примерно, магьосничеството е забранено със закон, тъй като то замътва съзнанието на хората. А за политиците? – Повечето от тях са се взели на сериозно. Служат на себе си, не на другите. Казвал съм ти го и друг път – парламентът е построен върху стари гробища. Началото на всяка парламентарна сесия би трябвало да започне с водосвет. Докато не се изгонят духовете и не се направи съответният ритуал за онези кости, които лежат под депутатите ни…

– Има сериозни позивни в последно време, че ислямският радикализъм навлиза в България, а БПЦ си крие главата като щраус… – За съжаление е така. Нашата грешка е, че сме много либерална държава и в нея навлизат подобни вредни елементи. Самите мюсюлмани не одобряват радикалния ислям, както и рязането на глави. Коранът е добра книга, потвърждение на Стария и Новия Завет, и в трите книги присъства Аврам като Център на всякакви действия.

– Споменахте в разговора, че спряганият за втори духовен учител на българската нация след Свети Йоан Рилски – Петър Дънов, е… сатанист!?! Защото на гроба му е изобразен пентаграм. Знак на Сатаната. Но Беинса Дуно има милиони почитатели по света, знаете и какво е казал Айнщайн за него. Думите ви за него ми звучат като ерес! Не смятате ли, че срещу вас ще скочат милиони дъновисти? – Петър

Дънов е българският вариант на антихриста!

Той е последовател на един друг измамник – това е Рудолф Щайнер, създател на антропософската теория, която изопачава християнското учение. Дънов се е взел много на сериозно. И до ден-днешен се питам защо не е отишъл да учи семинария, след като баща му е бил известен варненски свещеник? Петър Дънов е имал психическо заболяване. Затова и не е приет в Духовната семинария, а е отишъл в протестантски лицей. И оттам изкривява изцяло християнското учение, като твърди, че той е прероденият Христос. Отидете на гроба на Петър Дънов – там е изографисан знакът на Сатаната. Няма смисъл да се възхвалява, че той е Вторият – това е голямо кощунство!

Той е едно вредно за България явление! Смятам, че трупът му трябва да бъде изровен и да бъде погребан, където е мястото на всеки един покоен, защото той е, повтарям, един недостоен човек. Когато умира, Георги Димитров лично се разпорежда къде да бъдат положени тленните му останки. От Москва, където се намира в момента, лично се разпорежда къде да бъде положен Дънов, понеже те са били големи приятели. Една от най-големите сентенции на Дънов е била: „Остави пияният да падне сам!”. Визирал е Георги Димитров. Защото вождът е бил любител на тарабите и след като се е натаралянквал, е падал под масата… Така че Дънов няма място в нашето всекидневие – той е вреден и опасен за България! Като учение! Дори и Айнщайн не е знаел за неговото съществуване.

– А това, че има милиони последователи по цял свят? Всичко това пак ли е дело на сатаната? Че великият Айнщайн се прекланя пред философията му, че на 19 август стотици хиляди се стичат пред Седемте Рилски езера и изпълняват космическата му паневритимия?… – /ядосано – б.а./ Пак ти казвам – това е дело на Сатаната! Дънов е мъртъв човек и така би останал и в Америка, където е имал по-голяма трибуна и е проповядвал, а е дошъл тук, в България, където сме християнска държава от над 2000 години. Апостол Павел е проповядвал тук, покрай нашето Черноморие. Едно интервю на Васил НЕДЕВ / БЛИЦ

Сайтът се нуждае от вашата подкрепа за месеците март и април.
За повече информация последвайте връзката: – КЛИК

< Предишна

Следваща >

Добавете коментар