Направете си сами чуден и лесен мехлем за кожни заболявания

1
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Направете си сами чуден и лесен мехлем за кожни заболявания

Mari
15 декември 2014

Мехлем за кожни заболявания, направен у дома е чудесен начин да се справите с упорити обриви, наранявания и екземи

 

Направете си сами чуден и лесен мехлем за кожни заболявания

Подготвили сме за вас универсална рецепта за мехлем за лечение на кожни заболявания, вариращи от простo акне до по-сериозно възпалително заболяване на кожата (с изключение на отворени гнойни рани). Мехлемът ще помогне за намаляване на възпалението и за възстановяване на тъканната регенерация.

Мехлем за лечение на кожата – уникална рецепта – какво ще ви е необходимо и как сами да си направите това чудно домашно лекарство?

Получаване и приложение: нужни са ви 50 грама настърган домашен сапун. Ако няма домашен сапун, тогава може да вземете обикновен гръцки сапун със зехтин от здравословните магазини. Добавете към сапуна и десет грама пчелен восък. Прополис и мед – по две супени лъжици мед. Добавете и две супени лъжици ленено масло, разбъркайте всичко това трябва да се стопи на водна баня, доакто се разбърква много добре. Тази лечебна маз трябва да се съхранява на стайна температура, добре затворена и по възможност в непрозрачна пластмасова кутия.

Нанасянето на този лечебен крем трябва да бъде, както следва: за възпалена кожа трябва да се наложи дебел слой маз, като е добре да се покрие отгоре с превръзка. За по-леки кожни раздразнения може просто да се намаже леко и да се остави да действа.

Болиме.нет препоръчва и: