При настинка и бронхит, компрес с извара

14
Добави коментар
theones
theones

При настинка и бронхит, компрес с извара

дек 12, 2014
Здраве

0

Зимните месеци, освен много радост и празници, носят и много настинки, грипни състояния, понякога даже се стига и  до по-сериозни проблеми, като бронхити, пневмонии и др.

Разбира се, веднага щом се усетят симптомите на настиването, трябва да се потърси лекарска помощ, защото лекаря е компетентното лице, което може точно да определи, и заболяването и неговото лечение. Наред с предписаните от медика лекарства, хубаво е да използваме и някои лечебни средства от народната медицина.

При настинки и грип, за да може да помогнем на белите дробове по-лесно да се освободят от секрета и да се изчистят, хубаво е да се правят компреси с домашна извара.

За целта, сварете домашното мляко и го оставете да се пресече, до получаване на извара. За по-добри резултати използвайте домашно прясно мляко, а не от магазина.  Отцедете течността и нека остане само изварата. Вечерта преди лягане, направете този компрес. Необходима ще Ви е и една памучна кърпа. Легнете и поръсете изварата върху гърдите. Отгоре сложете памучната кърпа и притиснете добре. Облечете се с дрехите и си легнете. Добре би било, за да се притисне добре компреса към тялото, да си облечете боди. Трябва да пренощувате с компреса. На сутринта, вземете си топъл душ и добре се облечете. Правете компреса няколко последователни вечери, до пълно отшумяване на симптомите на настинката или грипното състояние.

Не оставяйте нещата на случайността и полагайте необходимите грижи за своето здраве!

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 9.0/10 (3 votes cast)

При настинка и бронхит, компрес с извара, 9.0 out of 10 based on 3 ratings

tweet

Защо да изхвърлим пластмасовите съдове?

Брюкселското зеле бори рака

Свързани статии

Народната медицина…

окт 14, 2013 0

Още от тази категория

Как да се грижим за…

яну 08, 2015
0

Щадете организма си…

ное 26, 2014
0

Магнезият е…

окт 14, 2014
0