Как да изберете перфектното червено месо? – съвети от „Ресторанти Варна“

22
Добави коментар
denisperalta
denisperalta

Как да изберете перфектното червено месо? – съвети от „Ресторанти Варна“

Някъде между вегетарианците в ресторантите на Варна и страстните любители на месото, се очертава трета категория гастрономи, избиращи да консумират месо в малки количества с безкомпромисно качество и органичен произход. Ако и Вие попадате в тази група, запознайте се със съветите на екипа на „Ресторанти Варна“ за избор на идеалното червено месо.

Как да изберете качествено червено месо в магазин или в ресторантите на Варна?

На първо място, трябва да прецените дали да отидете в месарски магазин, в супермаркет или да опитате червено месо в готов вариант в някой от добрите ресторанти на Варна. Който и вариант да изберете, трябва да се уверите в качеството на животинския продукт. Съветът на екипа на онлайн каталог „Ресторанти Варна“ е да не купувате месо, преди да се сигурни, че не съдържа добавки, хормони, токсични остатъци или медикаменти. Поне на теория, идеалното месо е това, за което сме информирани с какво се е хранило през последните две поколения. Въпреки че тази информация е трудно достъпна, винаги имате право да изисквате пълна прозрачност относно произхода на месото, което планирате да закупите в месарския магазин или което присъства в менюто на даден ресторант.

Кое месо в търговската мрежа или в ресторантите на Варна е достатъчно зряло?

Друг важен фактор, който следва да имате предвид при избора на червено месо, е времето за узряването му.

В масовото производство минава не повече от седмица между разфасоването и продажбата, но месарите, държащи на качеството, удължават този срок от 20 до 40 дни. Колкото по-дълго стои окачено, за да узрее, толкова по-крехко и вкусно ще бъде месото. Затова е в добрите ресторанти на Варна месо се купува само от доставчици, които спазват всички правила за качествена продукция.

Важни съвети при избора на червено месо – от „Ресторанти Варна“:

– Изберете органично произведено месо от животни, отглеждани на открито.

– Винаги предпочитайте месо от животни, отглеждани най-близо до мястото, където живеете, или ресторант във Варна, закупуващ от местни производители.

– Изберете месарски магазин със собствена кланица като гаранция за по-кратка верига на доставки и по-висок контрол над качеството.

– Внимавайте за тъмни петна по ръбовете на месото, показващи лошо съхранение и охлаждане. Самият тъмночервен цвят на резените месо обаче е добра индикация, тъй като показва наличието на миоглобин – вещество, което изобилства в по-активните мускули.

– Пазете се от наличието на розова вода в дъното на хладилните тави, използвани за съхраняване на месо: това означава, че месото е било напомпвано с вода.

Правилният избор винаги е информираният. Затова винаги предпочитайте добрите ресторанти във Варна като гаранция за гастрономическо преживяване от най-висока класа.