Как да се отървете от негативните мисли?

2
Добави коментар
diyan.nikolov.5
diyan.nikolov.5

1. Техника – “Отрязване”

Веднага щом усетите, че във вашето съзнание се е прокраднала негативна мисъл, просто я отрежете. Не е необходимо да я анализирате, не спорете с нея, не се защитавайте от нея – просто я отрежете от себе си и на нейно място поставете нещо друго. А основният принцип е : трябва да направите това веднага, в момента, когато сте усетили самата мисъл.

2. Техника – “Етикет “

Тази техника се различава от първата, тя се заключава в това , че вместо да се отървем от негативната мисъл, ние се дистанцираме от нея и я гледаме отстрани. Ние я наблюдаваме отвън, но не и позволяваме да ни овладее. Можете да си кажете така – “Какво става с мен?” – Сега дойде при мен една такава мисъл, но да я поставяте, така да се каже, в кавички, като по този начин определяте мястото и. И просто я наблюдавате.
Негативните мисли имат власт над вас само ако им отговаряте.

3. Техника – “Преувеличение”

Веднага след като откриете негативната мисъл, трябва да я преувеличите до абсурд. Тук ключовият момент е да я направите смешна. Трябва да се хванете с негативна мисъл, защото вие знаете, че съзнанието е голям измамник. Знаете, че всеки ден то се опитва да ви изиграе някоя шега. Вие сте наблюдателен.

Вече сте я забелязали. И решавате да прибегнете до техниката на преувеличение. Трябва да си кажете Аз наистина не мога да продам нищо, може да кажете за себе си Добре, какво да направя, може би ще позвъня или ще ида при този човек, и ще отворя вратата, и изведнъж се появява механичен юмрук, и някакъв робот ще излезе и ще ме удари с всичка сила, а след това тълпа от хора ще започне да ме залива с вода .

И после всичко ще ме боли, аз ще бъда мокър и пребит … После ще се върна в офиса и всички ще са си сложили табелки с надписи: Ти си идиот, защо се върна ??? Абсурдно е, но именно това помага да се лиши отрицателната мисъл от сили. Защото негативните мисли имат власт над вас само ако им отговаряте.

4. Техника – “Конфронтация”

Всичко което ни казва отрицателната мисъл, ние трябва да превърнем в пълна противоположност. След като се появи мисълта “Аз няма да мога да продам нищо” трябва да поставите на мястото и напълно противоположна на нея мисъл – Аз със сигурност ще продам всичко. Ако някога си помислите “няма да съм в състояние да постигна финансов успех,” трябва незабавно да реагирате с пълна противоположност и да си кажете “Ще направя задължително огромен финансов успех.”

С тези четири техники можете да опитате да работите така, както боксьор се боксира със съперника си. Следващия път, когато се появи негативна мисъл, можете отначало да я ударите с първата техника, след това два пъти с втората, още два удара с третата, и след това да я довършите с четвъртата. Можете да експериментирате с тези техники и да изберете тази, която най-много ще ви хареса. На различни хора им върши работа различна техника. Най-важното – не позволявайте на великия измамник да ви контролира. Тези, които се занимават със силата на съзнанието, трябва да се научат да владеят и да контролират своя ум.

Коментари