10-те най-популярни приложения на безконтактната инвентаризация | Новини | Invent

1
Добави коментар
Invent.bg
Invent.bg

10-те най-популярни приложения на безконтактната инвентаризация ИНВЕНТАРИЗАЦИЯТА – необходимо и трудоемко задължение, което всеки от нас изпълнява с досада.

А как правехте инвентаризацията до сега – ръчно или с бар-код?

В настоящия материал, ще ви представим 10-те най-популярни сфери, в които безконтактната инвентаризация, разработена въз основа на радио-честотната (RFID) технология, може да бъде полезна.

Образованието
Всеки университет разполага с голям брой учебни зали и лаборатории, в които се намират множество активи. Ръчното описване на активите в инвентарна книга протича със седмици, а може и месец. С използването на автоматичната система за безконтактна инвентаризация, този процес може да бъде сведен до няколко дни.

Банките
Големите банки, обикновено разполагам с голяма клонова мрежа, разпръсната в цялата страна. Описването на активи на ръка е бавно, а понякога неточно. С автоматичната безконтактна инвентаризация, още с влизането в съответния клон, мобилния четец открива и записва информацията за наличните активи.

Библиотеките
Всяка библиотека съдържа хиляди, а по-често стотици хиляди книги, които трябва да бъдат инвентаризирани. Практиката показва, че с автоматичната безконтактна инвентаризация 100 000 книги, могат да бъдат инвентаризирани за няколко дни.

Търговията
Всяка голяма търговска верига притежава множество активи, разположени на голяма площ и в същото време затрупани със стока. Как лесно да намерите инвентарния номер? Решението е системата за автоматична безконтактна инвентаризация, която от разстояние прочита етикета на търсения от вас актив и го отмята като намерен вместо вас.

Застраховането
Всеки застраховател води документация/архив за множество щети. Как лесно да откриете търсената от вас папка? Със системата за автоматична безконтактна инвентаризация, само трябва да укажете кой точно архив търсите и системата ще ви посочи точното му местоположение.

Хотелиерството
Всеки хотел или верига от хотели притежава голямо количество активи, а също така голям брой спално бельо, хавлии и кърпи. Как най-лесно може да се проследи, дали няма липси в окомплектовката на всяка стая? Благодарение на автоматичната безконтактна система за инвентаризация, с едно натискане на бутон от мобилния четец още на входа на стаята може да разберете дали всичко си е на мястото, дали има липси или просто е преместено в друга стая.

Дейта центровете
Във всеки дейта център са разположени стотици машини, които трябва да бъдат инвентаризирани, без да се наруши тяхната работа. Помещенията са студени и шумни, а четенето на етикети с инвентарни номера е дълъг и неприятен процес. Със системата за автоматична безконтактна инвентаризация, отчитането на откритите активи може да се извърши бързо и удобно само за няколко минути.

Производството
Най-често при производствените предприятия технологията на изделията изисква непрекъснат процес на работа. А как най-лесно да извършите ежегодната инвентаризация на всички активи на дружеството? Разбира се, чрез системата за автоматична безконтактна инвентаризация, базирана на радио-честотна идентификация.

Здравеопазването
Всяка голяма болница, работи с голям набор от медицински инструменти и апарати. За безпроблемното им отчитане, може да използвате системата за автоматична безконтактна инвентаризация, която от разстояние ще открие търсения от вас инвентар.

Съдебната система
Всички знаем как ежегодно деловодствата на районните съдилища затварят врати за около месец, когато дойде време за годишна инвентаризация. Със системата за автоматична безконтактна инвентаризация над 100 000 дела могат да бъдат инвентаризирани само за броени дни.

Как работи системата за автоматична безконтактна инвентаризация, може да научите на .