8 причини да си купите електронна книга/четец/Ebook

1
Добави коментар
iskam.gps
iskam.gps

8 причини да си купите електронна книга/четец/Ebook
00:08, 19 Декември 2014 видяна 481 пъти

1
2
3
4
5

3,48 / 5
(23 гласа)

Вие не сте гласували за тази новина

Представете си стая, пълна с библиотечни рафтове, с книги от пода до тавана. В камината пламти огън, а вие се изтягате на огромния диван с любимото си четиво в ръка.
 Вече можете да направите същото, държейки цялата тази библиотека в джоба си. Малкото устройство, което побира в себе си хиляди книги се нарича електронен четец. Какви са неговите предимства пред хартиената книга?

   1. Спестяват ви пари
Електронните книги са много по-достъпни като цена, а да не говорим, че има сайтове, от-където да си ги свалите напълно безплатно.

   2. Можете да “пробвате” книгата, преди да си я купите
Много електронни книжарници ви позволяват да прочетете 10 – 20 страници от романа, преди да решите дали искате да го купите.

   3. Издръжлива батерия
Електронните четци почти не хабят батерията си. Особено тези, които имат e-ink екрани.
Можете да прочетете от 10 до 12000 страници с едно зареждане. Почти ще забравите, че държите електронно устройство

   4. Големина на шрифта
Можете да го променяте, така че да не уморява очите ви. Опитайте да направите това с хартиената книга!

   5. Те са леки
Заминавате на почивка? Пътувате дълго до работното си място? Опитайте са да носите някоя от книгите за Хари Потър в чантата си. Или пък Властелинът на пръстените. Учебника ви по английски или анатомия. Електронният четец тежи няколко стотин грама, а побира цял един свят.

   6. Можете да четете „неудобни“ книги на обществени места
Умирате си да прочетете „50 нюанса сиво“, но не искате хората да разберат за това? Няма проблеми, когато притежавате електронен четец. Качете си каквото желаете – никой няма да разбере.

   7. Можете да четете на тъмно
Това е полезно в толкова много ситуации. Можете да си четете в леглото, без да будите човека до вас със запалена лампа. Да се излегнете на верандата след залез и да позволите на думите да ви пренесат в друга реалност.

   8. Магията е в думите
Накрая, няколко реда за любителите на хартиените книги. Миризмата на мастило и хартия, трепета при отгръщането на първата страница – всичко това е вълнуващо и неповторимо. Но магията на книгите идва от думите, а не от това на какъв носител са напечатани.

Можете да разгледате нашите предложения от ТУК.

Добави в Svejo

« Обратно към блога