Диета с кисело зеле

13
Добави коментар
kyovev
kyovev

В есенно-зимния период характерна за всяка българска трапеза е киселото зеле. Подправено леко с червен пипер и зехтин, при нужда разбира се, салата от кисело зеле е подходяща към почти всяко едно ястия с месо.
Освен че с неоспоримите си отлични вкусови качества киселото зеле изпъква и с други свои изключително съществени и ценни предимства за целите на отслабването.
Богато е на редица полезни за организма вещества като витамин В6, В12, витамин С, витамин А, витамин К, микроелементи като цинк, магнезий и прочие. Киселото зеле е източник на млечнокисели бактерии или лактобацили, които в резултат на взаимодействие с въглехидратите, съдържащите се в него,  се стига до разлагане на два вида органични киселини, а именно: оцетна и млечна.
Самият зелев сок също притежава лечебни свойства. Една от най-популярните му лечебни свойства е свързана с положителното въздействие, което оказва върху махмурлука.
Киселото зеле се използва в козметичната индустрия – използва се за поддържане на здрава, блестяща коса и при чупливи, склонни към пожълтяване нокти. Тези благотворни за вашите нокти и коса ползи са благодарение на съдържащата се никотинова киселина, позната още като ниацин.
Вкусната салата от кисело зеле се препоръчва при липса на апетит. За целта се приема ежедневно по около 100 грама зелев сок. Подсилва имунитета, пречиства черния дроб, както и може да се използва като чисто превантивно средство срещу много видове рак.
Отслабване с кисело зеле?
Действително при включване на киселото зеле в ежедневното ви меню можете да постигнете сравнително добри резултати, при положение обаче че спазвате определен хранителен режим. Единствено разчитайки на определена група храни трайни положителни резултати няма как да очаквате. Киселото зеле е подходяща храна за целите на отслабването тъй като е доста нискокалорична. 
В 100 грама се съдържат не повече от 30 калории. Единственият минус е във връзка с високото съдържание на органични киселини, което го прави неподходяща храна за хората, имащи жлъчни, бъбречни проблеми или страдат от хипертония.
Присъединете се към напълно безвредната, ефикасна и преди всичко поносима 13-седмична програма за отслабване, която залага на здравословното и балансирано хранене.