Камион с 15 граничари се обърна в дере, има загинал

13
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Петнадесет полицаи са ранени, след като камионът, с който са пътували, е паднал в дере близо до турската граница. Шофьорът обаче е останал затиснат в кабината на автомобила.Тежката катастрофа е станала около 0.30 ч. тази нощ в близост до с. Горно Ябълково, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На всички пострадали им е оказана медицинска помощ на място и са откарани в болница. Те са с леки наранявания. В болница са останали шестима полицаи, а останалите шестима са освободени за домашно лечение. Шофьорът на камиона е починал, това каза Милен Пенев, зам.-директор на главна дирекция “Гранична полиция”, пред Нова телевизия.

”Медиците очакват спасителните отряди от пожарната в Бургас, за да могат със специална техника да повдигнат автомобила. Шофьорът е затиснат под вода от каросерията на самия автомобил. Останалите 14 служители своевременно са изведени от мястото на пътния инцидент. Оказана им е първа долекарска помощ. Всички са транспортирани в МБАЛ Бургас, където един от тях е с фрактура на крака, а друг с фрактура на ръката. Останалите служители са с по-леки оплаквания”, обясни още Пенев.

По думите му останалите служители са без опасност за живота. Камионът с висока проходимост ЗИЛ-131 е превозвал служители на МВР, които са участвали в специализирана полицейска операция на българо-турската граница.