Листни въшки нападнаха Трендафил Акациев

28
Добави коментар
nenovinite
nenovinite

Небезизвестният български поет Трендафил Акациев хвана листни въшки. Неприятните паразити атакували видния литературовед след посещението му на кръжока по стихоплетство за третокласници в местното читалище на с. Гръмощен, Ломско. Трендафил усетил неприятно сърбежно чувство по листата си и след внимателен оглед установил наличието на въпросните паразити. 6% от листната му маса вече била порядъчно проядена.

Г-н Акациев предприел мълниеносни мерки и се самонапръскал с бордолезов разтвор с концентрация 1% на 10л, примесен с негасена вар 2%. Това не помогнало срещу въшките, но оцветило кожата му в приятен синкав цвят. Притеснен от странния си етнически белег, той оттърчал до земеделската аптека, симулирайки небрежност и стараейки се да не предизвиква излишни подозрения. Лелката зад щанда го помислила за нов вид извънземно и му продала Bio Kill за 11.80лв. След това веднагически звъннала на тел. 112, но операторът я отрязал с думите: „Що не си **** майката, изкукуригала ненормалница такава!”. Жената спуснала щорите и крайно притеснена се заключила в мазето.

Трендафил напръскал основно шумата си, а каквото останало изпил с 400 грама Заарска мастика. Очевидно лечението дало резултат, тъй като въшките изчезнали. На другия ден, обаче, в следствие комбинацията на мастика и пестицид, г-н Акациев бил нападнат от белокрилки. Баща му Недялко не бил открит за коментар.

 

Елена Зелена