„Празни“ калории в продуктите

11
Добави коментар
kyovev
kyovev

В днешно време по рафтовете на магазините могат да се забележат какви ли не хранителни продукти, някои от които лансирани разбира се като здравословни и подпомагащи целите на диетите. В много от случаите се оказва че не само тези привидно „полезни“ за здравето ни  продукти не се свързват въобще с понятието „здравословен начин на живот“, но и пречат в изключителни степени за започването на такъв.
При нужда от спешно редуциране на теглото повечето хора залагат в началото на самия процес на абсолютно безвредни и всъщност препоръчителни за тези цели хранителни продукти. Заради вредния навик обаче, който са си изградили през годините, да си похапват ежедневно нездравословни храни от бяла рафинирана захар и брашно, солени и мазни храни като чипсове, солети, зрънчо, пържени фъстъци, различни сладкиши, вафли, понички и прочие като добавка към сутрешното кафе или чай тази задача съвсем се превръща в непоносимо мъчение.
Именно редовното поемане на подобни абсолютно „празни“ калории водят до постепенно покачване на теглото. Колкото по-бързо се вземете в ръце и се отървете  от този изключително вреден навик, толкова по-добре ще се чувствате и на толкова по-добри резултати малко по-малко ще ставате свидетели.
Примерни храни, които са източници на „празни“ калории
При спазването на дадена диета повечето хора веднага се сещат, че трябва да изключат подобни храни, като гореизброените. Тук обаче се появява друг проблем, свързан с именно всички онези уж полезни продукти, в състава на които обаче не се наблюдава кой знае каква разлика спрямо калории, наситени мазнини, вредни и съмнителни съставки и прочие.
Такива са например „диетичните“ шоколади, в които съдържанието на наситени мазнини е също толкова обилно, някои овкусители като майонеза, кетчуп и други подобни сосове, чието калорийно съдържание за една лъжица може да се сравни с калориите в едно яйце или плод.
За да се говори въобще за постигане на дори минимални положителни резултати е необходимо изграждане на здравословни навици, които да се поддържат в дългосрочен план. Неправилното комбиниране на храните, макар и здравословни, също създава в известен смисъл пречки. Спестете си всичко това и се включете в 13-седмичната програма за отслабване, която ви гарантира наличие на положителни резултати без гладуване, прекалено тежки  и строги режими, които да доведат до изтощение на организма и липса на настроение.