Авиокомпания easyJet отмени над 40 полета заради стачка на персонала

14
Добави коментар
check
check

easyJet отмени над 40 полета заради стачка на персонала

146

26.12.2014

Нискотарифният превозвач easyJet /Изиджет/ съобщи днес за анулирането на около 40 полета. Причината – стачка на бордния персонал на авиокомпанията във Франция.

Стюардите и стюардесите са недеволни от условията на труд, които се предоставят от френското подразделение на превозвача и предупредиха за планирания протест още на 24.12.2014 година. От профсъюзите настояват и за по-рационално разпределение на полетите, понеже не били рядкост случаите, когато полетното разписание се сменяло до 20 пъти в месеца.

Анулираните полети днес са основно във Франция /главно направленията до Лион, Марсилия и Ница/, но при проверка установихме, че има анулирани полети на Изиджет от Франция до Испания и Ботуша /летищата в Барселона и аеропортът до Милано/.

Синдикатът на авиокомпанията предизвика стачни действия именно с призивите за подобряване условията, при които се труди бордният персонал.

Във Франция нискотарифния превозвач разчита на 600 стюардеси и стюарди, а общият брой на служителите на Изиджет e около 1000.