Закупуване на прибори за хранене за бебета

14
Добави коментар
lorelli
lorelli

Закупуване на прибори за хранене за бебета

16 дек 2014

Закупуване на прибори за хранене за бебета

Независимо дали вашето бебе за първи път опитва бананово пюре или вече успява да разхвърля спагети из цялата кухня както само то може, ще имате нужда от прибори и посуда за хранене. Уменията на малкото съкровище да се храни само се развиват стъпка по стъпка, както и уменията да пие от чашка или да държи вилица/лъжица. За да мине всичко по вода, правилните прибори за хранене са задължителни.

1. Чашки – децата не се раждат с умението да пият от чашка – те трябва да се научат. Трябва да експериментирате с различни чашки, за да може бебето ви да развие това умение.
Независимо дали се опитвате да го научите да пие формула или кърма от чашка, или просто за да намалите бъркотията по време на хранене – неразливащите чашки са перфектни за случая. С мек накрайник – за по-гладко преминаване от кърмене към хранене от чашка, а с потвърд накрайник за по-големите.
Друг добър избор са чашките със сламка. Те задържат течността в чашката и я пускат само когато бебето използва сламчицата, за това не се разливат дори когато се размятат (а теще се размятат).
Съвет: започнете да използвате чашки към 6ия месец (някои roдители започват дори по-рано). По този начин отбиването ще протече много по-леко и бързо.

2. Съдове – започне ли бебето ви да се храни с твърда храна, най-добре е да има съдове за хранене, които да може да нарече свои и свободно да може да хвърля насам-натам. Такива комплекти са оцветени във весели цветове, издръжливи са и лесно се почистват в миялна машина. В честия си вариант включват чинийка и купичка.
Хубаво е да се запасите с няколко комплекта и да започнете да ги използвате, когато бебето ви започне да се храни с твърда храна – между 4и и 6и месец.

3. Прибори – меките прибори за хранене са хубав начин да запознаете бебето си с твърдите храни, защото щадят венците му. Термолъжичките имат покритие, което е чувствително на температури и променят цвета си, ако храната е прекалено гореща. Приборите, коит детенцето може да използва само трябва да имат широка или извита дръжка, за да се хващат лесно от малки ръчички.
Започнете да използвате приборите между 4и и 6и месец, когато започне храненето с твърда храна. Около края на 6и месец, вашето бебче ще започне да иска да държи лъжичката си само, така че имайте на разположение бебешка лъжичка с широка дръжка. Ще изминат още няколко месеца, докато бебето развие достатъчно умението си да използва лъжичка и чинийка само.
Съвет: комплект лъжичка и виличка е страхотен подарък за да поощрите детето си. Ще му направите впечатление, ако му ги подарите с думите „Защото вече си голям/а“.