Издателство КОНТЕКСТ

8
Добави коментар
knigite.net
knigite.net

Първи стъпки на шрифта SIBILA в новия брой на бюлетина на КЦМ

Шрифтът SIBILA направи своите първи стъпки.

В януарския брой на изданието на КЦМ 2000 ГРУП (оформен в издателство КОНТЕКСТ) шрифтът беше използван за първи път в печатен вариант.

SIBILA е разработен за ползване в печатни материла – на първо място книги, брошури. Четивен, прегледен, приятен за възприемане – той е израз на стремежа на издателство КОНТЕКСТ активно да работи за развитие на шрифтовото разнообразие на кирилицата. Вариантът regular на шрифта SIBILA е предложен за безплатно ползване в OPEN FONT LIBRARY.

 

 

Нови книги от поредицата с тематични тестове по литература

В началото на 2015 година ще продължим поредицата тематични тестове по литература, като предложим на пазара тестове по литература за 5. и 6. клас.

 

 

НОВОТО В НОВИЯ ПРАВОПИСЕН РЕЧНИК
на книжния пазар в края на януари

През януари 2015 година ще предложим на пазара книгата на Теофана Гайдарова „Новото в новия правописен речник“ – критичен и обстоен преглед на книжовната норма с акцент върху нерешените проблеми на българския правопис и пунктуация.

 

 

Дигитална версия на ръкописния шрифт
от СУПРАСЪЛСКИЯ СБОРНИК
ще бъде предоставена на старобългаристите

В началото на 2015 години ще приключи работата по проекта за дигитализиране на начертанията на шрифта от Супрасълския сборник. Шрифтът Suprasal ще бъде предоставен на катедрите по старобългаристика в страната, както и за безплатно ползване от страна на специалистите по български език и литература.