Славена Вътова е гадже на мошеник от Уолстрийт

11
Добави коментар
mignews
mignews

Мис България 2006 Славена Вътова е гадже на българския вариант на Вълка от Уолстрийт. Манекенката е заедно с 41-годишния Юлиян Цолов, който има сходна съдба с екранния герой на Леонардо ди Каприо от хитовия филм на Мартин Скорсезе.

Нашенецът може да се похвали с 9-годишна зашеметяваща кариера на Уолстрийт. В един момент обаче разработва престъпна схема, с която завлича богати клиенти. През 2009 г. бившият брокер от Credit Suisse group AG се признава за виновен по обвиненията в измама при покупката на високорискови ценни книжа на стойност над 1 млрд. долара. Целта на схемата, прилагана от Цолов и неговия съучастник, е да получават по-високи комисиони.

Българинът е арестуван през 2008 г. в САЩ, а след това стои под домашен арест в дома си в Ню Йорк срещу гаранция от 3 млн. долара. Той обаче бяга в Марбея, Испания. Властите го залавят и го връщат обратно в Щатите. През юни 2011 г. новата тръпка на Вътова е осъден на 4 години затвор. Съдът налага и обезщетение за жертвите на измамата от 1,11 млн. долара и 250 000 долара глоба на САЩ.

„Всяка вечер си лягах и се събуждах сутрин, без да мога да си простя, че позволих на страха да замъгли преценката ми и че разочаровах хора, които се отнасяха честно и професионално”, са думите на българина, преди да чуе присъдата си.През януари 2013 г. бившият брокер излиза от затвора в Ню Йорк и веднага е екстрадиран в България. Днес той отказва да коментира престъпното си минало. Според близки до двойката финансовото му състояние е доста добро, тъй като е успял да спести 4 млн. долара бонуси от назначението си в „Морган Стенли”.