10 неща, които трябва да знаете, преди да заживеете заедно видяна 10992 коментари 6

3
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Любовта е нещо прекрасно! За жалост обаче понякога не е достатъчно просто да се обичате искрено, за да заживеете заедно.

Редовните романтични срещи, страхотният секс и дори съвместните почивки на море не винаги ни позволяват да узнаем подробности за това какво би представлявал животът ни заедно. Преди да вземете съдбоносното решение да заживеете с любимия, задайте си нашите 10 въпроса и се уверете, че сте на една вълна с половинката.

Към какво се стремите?

Всяка една двойка, която смята да прекара дълги години заедно, трябва да има някаква обща цел, съвместен „проект“, към осъществяването на който влюбените да се стремят. Ако например вие разчитате след десетина години да си купите мезонет в центъра на столицата, където да си правите шикозни партита всеки петък, а партньорът ви си мечтае някой ден да има ферма в провинцията и многодетно семейство, това разминаване много скоро ще започне да ви пречи. Нещо важно – в различните етапи от живота общите цели могат и дори трябва да се променят. Най-добре ще е да останете на една вълна с партньора, за да смените приоритетите заедно. Затова първо се уверете, че както вие, така и любимият ви искате да обсъдите вашето бъдеще и можете да говорите открито за него!

Какво очаквате един от друг?

Отговорът уж е очевиден – любов, радост, нежност, подкрепа… Но ако помислите по-задълбочено, ще видите, че за всеки човек тези общи пожелания включват различни неща. Възможно е идеалът на партньора ви да няма нищо общо с вашия. Научете се да говорите без притеснение за своите нужди, желания, мечти и очаквания и да изслушвате много внимателно любимия си. Колкото по-добре се разбирате един друг, толкова по-малко недоразумения и неприятни изненади ви очакват в бъдеще.

Четете още: Холивудски звезди разкриха тайните на дългите си връзки

Имате ли доверие един на друг?

Смятате ли да бъдете верни един на друг или допускате и други варианти? Какво ще стане, ако един от двамата наруши приетите в двойката правила? И доколко можете да разчитате един на друг в различни житейски ситуации? Добре е и двамата да имате ясен отговор на тези въпроси, преди да решите да живеете заедно.

Кои са най-добрите му приятели?

Ясно е, че през първите дни, седмици и дори месеци от връзката и двамата ще предпочитате да се уедините на четири очи. Но рано или късно непременно ще се сблъскате с онези, които партньорът ви е смятал за близки и преди да ви срещне. Повярвайте ни, по-добре е да се запознаете с тези хора отрано, а не когато някой от старите му познати изведнъж дойде да преспи у вас или да поживее за една седмица. А и сто на сто ви интересува с кого ще прекарва свободното си време любимият ви. Рано или късно той със сигурност ще започне да излиза с приятелите си без вас!

Познавате ли родителите му?

Добре е да се запознаете с родителите му, преди да сте заживели под един покрив. Така или иначе това запознанство е неизбежно. За предпочитане е да стане на „неутрална територия“, където никой няма да може да ви упрекне, че не сте добра домакиня и че не храните добре ненагледното съкровище, което ви е подарила съдбата. Впрочем, ако изпадне възможност да посетите дома на родителите му, направете го – така ще добиете представа какво е за тях домашният уют.

Четете още: Секси идеи за студените дни

Как изглежда той сутрин?

И в какво настроение се събуждате вие? В началото на една връзка влюбените се стараят да се покажат пред партньора в най-добрата си светлина, да демонстрират своя безупречен идеален образ. Но когато в службата са се струпали извънредни задачи, будилникът не е звъннал, а той е висял 40 минути в банята и дори не е затворил пастата за зъби, едва ли ще запазите ангелската си усмивка. Всичко това са дреболии, но трябва да ги имате предвид, за да не прераснат в голям проблем, вгорчавайки съвместния ви живот.

Какво ще правите вечер?

Това също е добре да се обсъди предварително – ходене на кино, пазаруване, срещи с приятели, гледане на сериали вкъщи, четене на книга в леглото или гледане на мач… Важно е да знаете какви са навиците и плановете на партньора, както и той да знае вашите. При нужда намерете компромис и съставете нещо като график, който да удовлетворява нуждите и на двамата.

Как ще прекарвате празниците?

Разбира се в началото на една любовна връзка всеки един ден заедно е малък празник. Но в съвместния ви живот ще се намесят и други тържества – рождени дни и сватби на приятели, корпоративни партита и купони… Съвместният живот е танц за двама, така че постарайте се и двамата да сте в синхрон.

Кой ще изчисти всичко това?

Това може да ви се стори незначително и дори обидно – че кого го интересуват тези дреболии а фона на такава всеотдайна и красива любов?! Но чистотата и редът в общото жилище могат да станат повод за конфликти дори и при най-влюбените двойки. Никой не е виновен – просто сте израснали в различни семейства и имате различни мнения по този въпрос. Така че обсъдете нещата предварително и се разберете кои правила ще се спазват задължително и кои могат да бъдат пренебрегнати.

Ами парите?

В тази тема няма нищо страшно или срамно, макар въпросът все пак да е деликатен. Основният проблем е, че във всички двойки, дори и в най-влюбените, партньорите несъзнателно водят борба за власт, а парите са идеален инструмент в тази битка. За да няма манипулации и войни, обсъдете въпроса за финансите предварително и се уверете, че и двамата сте доволни от постигнатото споразумение.