Топ дестинации за 2015 година

3
Добави коментар
martin.lazarov
martin.lazarov

По традиция и тази година ще започнем със статия, представяща кратко най-интересните дестинации за настъпилата преди броени дни година. Подбрали сме списъка, уповавайки се на тендециите в туризма, както и на водещите сайтове за почивки и пътувания.

Разпределението на най-добрите места за 2015 година е следното – по 1 в Европа и Африка и цели 3 в Азия. Това не е нещо ново, тъй като и в предишните години страните извън Европа доминираха в класацията. Изглежда, че европейските държави ще успяват все по-трудно да грабнат вниманието на туристите. Кои държави бяха Топ дестинации за 2014 и 2013 година може да видите тук:

 

Сингапур

От години Сингапур е сред водещите имена в туризма. Броят на чуждестранните посетители нараства убедително от 10 години насам, като през 2014-та градът-държава е посетен от около 16 милиона чужденци. Подобно на Дубай, Сингапур изгради впечатляващи обекти, които да привлекат повече хора към азиатската страна.

 

Страната създаде Марина Бей – великопелната централна част на града, където се помещават главните бизнес сгради, хотели и места за забавления. В Сингапур се намира и най-голямото виенско колело в света – Сингапурския летец. Освен всички тези постижения има и друга причина, Сингапур да е сред избраните дестинации. През 2015 година, страната празнува юбилей – 50 години независимост.

 

Още за Сингапур може да научите в Пътеводител за Сингапур.

Делтата на река Меконг

Делтата на Меконг е едно от най-богатите на флора и фауна места в света. Началото на реката се намира дълбоко в Китай, а нейната делта е на територията на Виетнам. Тази част на света е може би най-бързоразвиващият се туристически регион в света, а дълги години Виетнам лежи в сянката на Виетнамската война и съседните Малайзия и Тайланд. Но нещата се променят и страната започва да набира популярност сред чужденците.

 

Едно от най-красивите места във Виетнам е Делтата на Меконг. Най-добрия начин да се запознаете с удивително биоразнообразие е да наемете лодка и да се пуснете по течението на реката. Преди години просто беше трудно да се организира такава екскурзия, но от няколко години туровете по река Меконг набират популярност и това е главната причина за нареждането на Виетнам и Делтата на Меконг в предпочитаните дестинации за 2015-та година.

Друга голяма забележителност във Виетнам е Заливът Халонг. Намира се в североизточната част на страната и в последните години, като други виетнамски дестинации, също набира популярност. Повече информация за Халонг ще откриете в статията Заливът Халонг – райското кътче във Виетнам.

 

Още за Виетнам може да научите в Пътеводител за Виетнам.

Абу Даби, Обединени арабски емирства

Абу Даби е едно от седемте емирства, образуващо Обединените арабски емирства. Въпреки че най-известното от тях е Дубай, Абу Даби е и най-голямото, и най-богатото от всички. Голяма част от финансите, нужни за колосалните проекти на Дубай идват именно от Абу Даби.

 

Плановете на емирството се различават от тези на съседния Дубай. Огромните печалби от петрол отиват за проект целящ да превърне Абу Даби в културен център на Близкия изток. На остров Саадият се изгражда район отдаден единствено на културното богатство. До 2017 година се очаква да бъдат отворени музеите Гугенхайм Абу Даби, Лувъра Абу Даби, а в центъра на всичко ще е Национален музей Зайед.

 

Мароко

През последните години туризмът в Мароко преживява истински бум и благодарения на това страната е сред топ дестинациите за 2015 година. Ако не сте ходили в северноафриканската държава, то сега е моментът. Мароко е носител на приятна смесица от арабска култура и европейските традиции. Страната дълги години е кръстопът между тези две течения.

 

Мароко ще ви впечатли с прекрасните си градове – Казабланка, Маракеш, Фес и столицата Рабат. В тях ще може да се потопите в типичната арабска култура, да усетите миризмата на екзотични подправки по улиците и да отпиете от непознати за вас чайове.

 

Още за Мароко може да научите в Пътеводител за Мароко.

Милано

Милано е единственият европейски представител в нашата класация, но за това си има обяснение. Европейските градове съществуват от векове и е трудно да се изграждат нови атракции и забавления за туристите. А те… са доста претенциозни хора.

 

Тази година в Милано ще се проведе Световното изложение – Expo Milano 2015. Форумът, дал искрата за построяването на Айфеловата кула и първото в света голямо виенско колело – Колелото на Ферис, гостува тази година в Милано. От 1 май до 31 октомври 2015 година посетителите на града ще могат да се насладят на редица събития и произведенията на участници от 145 страни.

 

Още за Италия може да научите в Пътеводител за Италия.