Започва строежът на българския Лас Вегас

13
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Първата копка на голф игрището до с. Равно поле вече е дадена

Очаква се до няколко месеца да започне строежът на българския Лас Вегас. Мащабният комплекс ще включва атракциони от всякакъв тип – хотели, казина, аквапарк, спортна зала и мол, пише в. „Преса“. Проектът ще се разположи между селата Равно поле и Мусачево, община Елин Пелин.

Първата стъпка вече е направена – група хонконгски инвеститори, водени от бизнесмена Стивън Ло, финализираха сделката за голф игрището до с. Равно поле.

Първа стъпка – голф игрището при с. Равно поле

Малко преди презниците беше сключен и окончателният договор за покупко-продажба на имота, като цената на сделката е 3,95 млн. евро плюс поет дълг за 18,5 млн. лв. Голф комплексът е ключов за мегапроекта на „България дивелопмънт холдингс“ най-вече заради прокарания тръбопровод, който захранва с гореща минерална вода СПА центъра на комплекса.

Общата площ на голф игрището до Равно поле е 874 дка. Първоначалната инвестиция в него беше на Красимир Гергов, президент на Българската голф асоциация и член на надзорния съвет на „Би Ти Ви медиа груп“.

Първият етап на споразумението беше преди три месеца, когато азиатците се съгласиха да изчистят дълговете на старата фирма собственик. Близо половината от задълженията (8,15 млн. лв.) бяха към фирма „Радиант технолоджи“ на Петър Манджуков.

Виж още: Милиардер ще става спонсор на ЦСКА

Приоритетен инвестиционен проект

Държавата даде на начинанието за български Лас Вегас сертификат за приоритетен инвестиционен проект. Срещу това инвеститорите са поели ангажимент да инвестират 1,63 млрд. лв. през следващите три години и да разкрият 1850 работни места. 

Азиатските инвеститори са в процес на придобиване на 300 дка земя от община Елин Пелин, както и над 1000 дка военни терени с отпаднало предназначение. Това се очаква да стане до няколко месеца. След това ще започне същинското строителство на комплекса, като на първи етап ще бъдат изградени хотел, казино и аквапарк.