Горещи съвети за зимата

11
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Как да се обличаме в студения сезон и да поддържаме кожата, косата, тялото и душата в зоната на комфорта

Спазвайте две основни правила при избора на екип: да предпазва от студ и да позволява лекота на движенията.

Носете ботуши до коляното, добре подплатени – дори напъхайте крачолите на панталоните в тях. Върху чорапогащника нахлузвайте чифт къси вълнени или памучни чорапи.

Ако дългото топло палто е твърде тежко и затруднява движенията ви, напластявайте няколко ката дрехи.

Виж още: На топло през зимата

Смесвайте изкуствените материи с вълна (например вълнен пуловер с найлоново яке и синтетичен клин).

Дългото бельо подчертава, дори стяга фигурата. Дамите могат да заемат „наполеонките“ от мъжкия гардероб, а може да си ги купят от по-нежна и женствена материа, например коприна. Топло пази и комбинезонът. За силния пол пък са удобни вълнените (термо) клинове под панталона.

Мъжете през зима 2015 според „Долче и Габана“

Не излизайте на студа без шапка на главата –

така ще запазите 90% от топлината, която вашето тяло губи в студа. Не се дразнете, че често разваля прическата ви, а навлажнете със спрей и навийте с пръсти малки къдри, които след това защипете с фиби. Никой няма да подозира, че сте били с шапка, ако след свалянето й веднага махнете и фибите и разрошите косата.

Виж още: Забавни шапки за зимата

Ватираните „унисекс“ скиорски панталони са подходящи и за студените дни из града.

В края на всяка седмица отделяйте няколко часа, за да отидете на сауна – калява, активира устойчивостта на организма за още седмица напред (!), пречиства и освежава кожата.

Пазете ноктите на ръцете, защото от студа стават много чупливи. За да бъдат еластични, веднъж седмично им правете топла маслена баня и, разбира се, ги лакирайте.

Фотогалерия: Увий зимата

Ако излизате за среща в официално облекло и носите рокля вместо вълнен
костюм, си вземете резервен пуловер или жилетка. В някои концертни зали,
кина и ресторанти може да се окаже хладно – било заради климатик или
липса на отопление.

Банята е разкошно лекарство и за тялото, и за душата

А ако имате и вана, ви препоръчваме да приемате това „лекарство“ поне в продължение на час. Напълнете я и добавете във водата 15-20 капки етерично масло с три супени лъжици мед или 250 мл сметана. За етеричните масла е добре да знаете, че розмаринът стимулира и възбужда, лавандулата отпуска и успокоява, мащерката помага при кашлица, а екстрактът от евкалипт – при наченки на грип. 

Виж още: Чаят през зимата

Веднъж седмично глезете кожата на лицето, шията и деколтето с богати на витамини кремове, напр. „Нивеа“.

През зимата дезодорантите против изпотяване трябва да са много меки, защото кожата на подмишниците твърде лесно се дразни от пуловерите.

Меки ходила и гладки пети се постигат най-вече чрез масажиране с универсални кремове или крем за ръце, а втриването на топло олио ги загрява и ви осигурява спокоен сън. През нощта „опаковайте“ краката с тънки памучни чорапи и оставете кремовете и балсамите да действат.

Виж още: Петте най-здравословни зимни храни