Супичка – пътеводител на новака в кухнята

6
Добави коментар
gischo
gischo

Толкова пръхкави! Толкова сочни! Толкова вкусни! Толкова лесни за приготвяне! Триочки! Рецептата за триочки спада към рецептите от тефтера на баба и ако се разровите в семейната тетрадка с рецепти, то вероятността да откриете рецептата за триочки е много голяма. Да, може да включите триочките в списъка с рецепти за коледни сладки, но още по-хубаво е, че триочките са еднакво вкусни и актуални през цялата година и може да зарадвате близките си с вкусни, топящи се в устата триочки във всеки един момент. Следвайки класическата рецепта, триочките се приготвят със свинска мас, но в съвременната кухня свинска мас се използва все по-рядко, затова и няма проблем да осъвремените рецептата и да приготвите триочките с масло.
Триочки
Необходимите продукти за триочки:

1. 2 яйца
2. 1 чаена чаша свинска мас/краве масло
3. 1 чаена чаша захар
4. 3 супени лъжици кисело мляко
5. 1 чаена лъжица сода за хляб
6. 4 чаени чаши брашно (около 600 грама)
7. ⅓ чаена чаша конфитюр
8. ⅓ чаена чаша пудра захар

Необходимо време за приготвяне:
60 минути

Триочки
Рецептата за триочки в три стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за триочки е подготовката на продуктите. Продуктите трябва да са на стайна температура. Пресявате брашното заедно със содата за хляб.

2.
Разбивате яйцата заедно със захарта, добавете киселото мляко и отново разбъркайте. Добавете малко по малко брашното със содата и добре размекналата се мас / краве масло. Омесете меко тесто. В случай, че 4 чаени чаша брашно са недостатъчни може да добавите още малко брашно.

3.
Върху поръсен с брашно плот разточвате тестото на кора с дебелина 2-3 мм и с изрежете кръгчета с винена чаша. Наредете кръгчетата в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене. С помощта на сламка направете по три дупки на половината на кръгчетата и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна 12-14 минути, докато придобият леко розов цвят.

След като триочките са изпечени и изстинали ги сглобявате, като ги слепите с любимия домашен мармалад, например мармалад от сини сливи, или мармалад от кайсии например. Накрая, след като триочките са добре слепнали поръсете с пудра захар.

Триочки
Рецептата за триочки е изпълнена!

Триочките са чудесна идея за лесни сладки, с които да почерпите гостите, когато имате повод. Други вкусни и лесни сладки, които са обичани от всички са меденките, които подобно на триочките са също типични коледни сладки. Вкусни и класически, познати от детството бабини курабии. Всички тези сладки, освен лесни и вкусни, се приготвят с подръчни материали, които всеки има в дома си.

ДОБЪР АПЕТИТ!