Garmin Fenix 3 и Epix

18
Добави коментар
blacksnoopy
blacksnoopy

Последните два продукта, които представиха днес Garmin на CES 2015, са часовниците от висок клас Fenix 3 и Epix. Докато първия е наследник на популярните Fenix и Fenix 2 и е насочен към различни спортове плюс функционалност за туризъм и навигация, то Epix набляга още повече на навигацията като разполага с по-голям екран и могат да се свалят различни карти.

Fenix 3

Новият Fenix се доближава повече към Forerunner серията като за разлика от първия модел вече е пълноценен GPS часовник за спортна активност, но и запазва възможностите си за планина. Fenix 3 разполага с нов чип, който вече освен с GPS, работи паралелно и с GLONASS сателити за по-точно позициониране. Водоустойчивостта е увеличена от 50 на 100 метра, поддържа Connect IQ и като функционалност копира FR920XT с изключения на навигационните възможности. Garmin ще предлага Fenix 3 в три варианта, като по-скъпия се отличава със сапфирено стъкло, а също така ще се налични и различни каишки.

Цената за САЩ с $499 ($549 с пулсомер) и $599 за сапфирената версия, което в лева отговаря горе долу на цени от 100 до 1200 лева.

Epix

Epix също разполага с възможностите на FR920XT и Fenix 3, но се отличава със своя по-голям 1.4-инчов екран, който е сензорен и е нужен да изобразява карти. Самите карти могат да бъдат закупени от Garmin или да се използват безплатни карти от други компании. На разположение е 8GB вътрешна памет, която ще е напълно достатъчна. Водоустойчивостта е до 50 метра, но за разлика от Fenix 3 не е налична възможност за Wi-Fi връзка.

Цената за САЩ е $549 долара или около 1100 лева.