10 съвета при основно почистване на дома

0
Добави коментар
Ivan_P_Petkov
Ivan_P_Petkov

10 съвета при основно почистване на дома

1 vote, 5.00 avg. rating (100% score)

С кофа и моп в ръка!

Всеки дом се нуждае от подходящи грижи, за да остане уютен и елегантен, както в деня на нашето нанасяне за възможно най-дълъг период от време. Една от дейностите, които значително подобряват нашия комфорт, когато сме си вкъщи е т.нар. основно почистване на дома.

10 Практични съвета за основно почистване на жилището

Основно почистване на дома се налага значително по-рядко, отколкото по-малките подобни дейности, които правим ежедневно или ежеседмично. Подобна процедура се извършва през пролетта и есента, но можете да го правите и доста по-често според нуждите на вашия дом. Друг повод за извършване на такова сериозно почистване е, когато например планираме да предоставяме жилището под наем, за да предоставим по-приятни условия за нашите бъдещи наематели.

Ето и обещаните 10 съвета при основно почистване на къщата или апартамента, в който живеете:

1. Направете списък със зоните, които трябва да почистите, за да не забравите някоя от тях. След почистването на съответната зона я маркирайте като почистена.2. Преди да започнете основно почистване на дома и конкретно на някое помещение от него е добре да преместите мебелите, под и зад които искате да почистите. Това е далеч по-ефективно и пести много време, вместо преместването на отделните елементи един по един в процеса на работа.3. Ако искате домът ви да е наистина чист не подценявайте грижата за зоните, които не се виждат, защото те могат да бъдат източник на прах, който да окаже негативно влияние на цялото помещение.4. Почистването с прахосмукачка може да бъде и продължителна задача според това каква площ ви се налага да покриете. Добрата практика в този случай изисква да минете с подходящ уред и/или препарат след като сте приключили с прахосмукирането на помещението, за да постигнете оптимален ефект.5. Големите обекти в едно помещение прикриват и много натрупан под тях прах. Класически примери за подобен тип интериорни елементи у дома са секциите, леглата, диваните, фотьойлите и т.н. – не пропускайте да им обърнете адекватно внимание, за да сте сигурни, че сте свършили една наистина отлична работа.6. Хората имат навик да оставят вратите и прозорците у дома отворени при почистване. Това позволява на праха да се премести и да се натрупа от помещението, което почиствате в момента в съседното, което сте почистили току що. Добра практика е да отворите прозорците на почистваното в момента помещение, но да затворите вратите, водещи към тези, които вече са почистени, за да избегнете пренасянето на прах от едното към другото.7. Первазите и корнизите са сред масово пропусканите места по една или друга причина при почистването на дома. Обърнете им нужното внимание, за да сте сигурни, че целия ви дом блести от чистота.8. Ако имате дървен под, то препоръчително е да съчетаете почистването с подходящи препарати за полиране на подобен тип повърхности, за да максимизирате ефекта от вашата работа и да гарантирате по-добрата визия на своето жилище.9. Оставете почистването на пода за финал. Посоката на почистване трябва да ви осигури изход от помещението, а след това затворете вратите, за да изсъхне добре пода и да предотвратите натрупването на прах.10. Бъдете постоянни и планирайте подобни почиствания регулярно. Добрата поддръжка и качественото основно почистване на дома ще ви помогне да му се насладите в най-голяма степен. Какво да направите, ако нямате времето?

В случай че нямате време да правите основно почистване у дома, то винаги можете да се обърнете към Мистър Клийн, за да сте 100% сигурни, че всичко във вашето жилище ще бъде идеално почистено, при това в кратки срокове и на съвсем разумни цени.

За автора: Зимата е тук, а снегът още го няма. Все още имате време да почистите основно дома! А след като сте прочели последната ни статия се надяваме това ще по-бързо и организирано.  Лека и спорна седмица от мен, Цветелина Богданова.

Публикувано в Новини и отбелязано с основно почистване на дома на 02/12/2014 от mrclean.