Сватбените традиции, които винаги ще бъдат актуални – от „Ресторанти Сватба Варна“

19
Добави коментар
bgsvatbatat
bgsvatbatat

Кои сватбени традиции никога няма да избледнеят и защо? – от „Ресторанти Сватба Варна“

Докато организирате сватбата си във Варна, ще чуете фразата „Това е традиция!“ стотици пъти. Но докато някои сватбени обичаи като че ли „излизат от мода“, други са тук, за да останат завинаги. Екипът на наръчник „Ресторанти Сватба Варна“ разказва за някои от тях.

Тортата за Вашата сватба във Варна

Произходът на сладката част от сватбения ден се свързва с древна Гърция, където двойките споделяли сусамова торта, за да подсигурят плодородието на семейството. И въпреки че днес сватбената торта придобива съвсем нови измерения – от десетстепенна маслена торта, през кула от къпкейкове до купчина понички – идеята се съхранява непокътната.  Екипът на „Ресторанти Сватба Варна“ счита, че споделенято на нещо сладко като символ на новосъздадения брачен съюз винаги ще бъде част от тържествата.

Моминското парти

Моминското парти е традиция преди всяка сватба във Варна и по света, чието начало е поставено преди цели три века в Холандия. Обичаят повелявал, че ако бащата не одобрява годеника на дъщеря си и отказва да даде зестра, приятелите на момичето я спасяват, като носят подаръци, които служат като зестра. Днес моминските партита се организират от приятелките на булката в знак на обич и подрепа в прехода към брачен живот.

Традицията, повеляваща булката и младоженецът да не се виждат преди сватбата

Според екипа на „Ресторанти Сватба Варна“ днес булките имат пред себе си огромен избор от модни решения за празничния ден – от класическа бяла рокля тип „Принцеса“ до модерен гащеризон в разнообразни цветове. Но роклята е само една малка част от цялостната Ви визия в деня на заветното „Да“. Грим, прическа, обувки, аксесоари… Всеки детайл от външния Ви вид на Вашата сватба във Варна има значение! И бихте искали да видите онзи поглед на бъдещия Ви съпруг, изпълнен с възхита и умиление, нали? Тогава го изненадайте и не допускайте той да Ви види преди церемонията.

Букетът за Вашата сватба във Варна

Екипът на наръчник „Ресторанти Сватба Варна“ споделя, че сватбеният букет присъства на всяка сватба от древни времена. В някои култури се е смятало, че той прогонва злите духове, а в древен Рим булките са имали букет от билки като символ на вярност и плодородие. Днес младоженците могат да избират измежду разнообразни класически и екстравагантни букети за сватбата си във Варна. Дори не е задължително букетът да е от свежи цветя – хартиените цветя също могат да бъдат впечатляващи!

Халките за Вашата сватба във Варна

Пръстените са неизменна част от всяка сватба във Варна като символ на вечната любов. Още в древен Египет кръговете са били асоциирани с вечността, тъй като нямат начало и край, но за пръв път халките като знак за брачен съюз са били използвани от римляните. Екипът на „Ресторанти Сватба Варна“ споделя, че в наши дни халките вече не са с огромни скъпоценни камъни (за разлика от повечето годежни пръстени), а са максимално изчистени. Смисълът не е в притежаването на диамантено бижу, а в носенето и съхраняването на физическия символ на общия път.

Традиционна или модерна, превърнете Вашата сватба във Варна в незабравима приказка с нашите съвети!