Bulgaria Air (България Ер) | Eвтини самолетни билети от Check.BG

7
Добави коментар
check
check

Bulgaria Air (България Ер)

създаденаседалищеIATA кодполети от и до България

2002СофияFBСофия, Варна и Бургас

Авиокомпания България Ер /Bulgaria Air/ работи под това име от месец ноември 2002 г. и стартира своята дейност още през декември същата година. Тя е националният авиопревозвач на България със седалище – столичното летище София.

След наследяването на фалирлата авиокомпания Balkan, следва сливане с по-малката авиокомпания Hemus Air през 2006 г. Решението на двете компании е полетите да бъдат извършвани под шапката на Bulgaria Air. Българската авиокомпания е член на IATA – международна асоциация за въздушен транспорт. Присъединява се през 2008 г. Същата година може да се похвали с 1 118 543 пътници.

Собственост на България Ер са 19 самолета, опериращи къси полети и такива със средна продължителност, възрастта на флотилията е около 13 г.

Полети компанията извършва до редица европейски градове, обслужва и линиите от София до Москва, Бейрут и Тел авив. От Варна резервация на самолетни билети на Bulgaria Air е възможна за полетите Варна – Москва, Варна – Лондон. От Бургас се поддържа само линията до Москва. Отделно, след оттеглянето на Wizz Air, Bulgaria Air  единствена извършва директни полети от София до Варна и полети от София до Бургас. От 2009 г. собственост на авиокомпания Bulgaria Air e и самолет Avro RJ70. С него превозвачът извършва чартърни полети, обслужващи предимно бизнеса.

Две са класите на обслужване на борда на самолетите – бизнес и икономична. Ръчният багаж, позволен на борда, не трябва да е с размери над 55 х 40 х 23 см. Разрешеното му тегло – не повече от 10 кг. Регистрираният багаж е включен в цената на самолетните билети и е с допустимо тегло до 23 кг. В бизнес класата са позволени 2 броя регистриран багаж. Често при промоционални полети, условията за багаж при икономичната класа са идентични с бизнес правилата.

Всички редовни пътници на България Eр могат да се възползват от привилегиите на програмата за членство Fly More. Тя има 3 нива на членство в зависимост от придобитите бонус точки, които се разменят за услуги на авиокомпанията или директна резервация на самолетни билети.

Участие на Bulgaria Air виждаме по отношение на кетъринг бизнеса в стартиралата през 2010 г. Silver Wings – компания за кетъринг услуги, обслужваща авиацията и в медийния бранш по отношение на Bulgaria On Air.