Lenovo празнува 100 милионния ThinkPad с представянето на новия модел ThinkPad X1 Carbon

7
Добави коментар
tedy79
tedy79

След 22 години и 100 млн. продадени машини Lenovo допълва ThinkPad портфолиото си с впечатляващия монитор ThinkVision X24 и ThinkPad Stack аксесоари.

Лидерът при компютрите Lenovo (обяви днес на международното изложение за потребителска електроника иновативно ThinkPad портфолио за 2015 г. Обожаван от своите верни фенове, легендарният бранд достигна внушителната бройка от 100 милиона продадени машини, сред които и най-новото поколение от най-лекия 14-инчов ултрабук ThinkPad X1 Carbon . Lenovo използва възможността да благодари на всички ThinkPad потребители през последните две десетилетия.

 „Още с първия ThinkPad 700 нашите инженери създават иновации, превръщайки всеки нов ThinkPad в по-добър от предишния. Постигнатите 100 млн. продадени бройки са доказателство за това”, обяви Янг Янкинг – изпълнителен директор на Lenovo. „Когато придобихме бизнеса с персонални компютри на IBM, ние се ангажирахме не просто да запазим бранда ThinkPad, но и да го направим още по-добър и здрав. Днес ThinkPad продължава да бъде една от най-уважаваните марки в индустрията и спомага за превръщането на Lenovo в №1 в бизнеса с компютри в световен мащаб. Днес, когато Lenovo разширява производствената си гама с  портфолио от мобилни устройства, сървъри екосистеми и облачни услуги, ThinkPad остава в сърцевината на нашата стратегия и в сърцето на нашия бизнес. За нас е чест да предлагаме на нашите клиенти този легендарен бранд и да работим усилено за още много ThinkPad постижения.

Lenovo представи и очарователно тънкия монитор ThinkVision X24 с панел, който включва всички предимства на IPS технологията.  ThinkPad Stack представлява микс от аксесоари, които увеличават производителността и решават реални потребителски проблеми по интелигентен начин.

Най-добрият ултрабук на Lenovo става още по-добър

Третото поколение на Х1 Carbon продължава традицията на ThinkPad. Най-лекият 14-инчов високоскоростен ултрабук в света предлага нови опции като PCIe твърдо дисково устройство за 80% по-бързо съхранение на данни в сравнение със стандартната SSD памет.

Най-новият Х1 Carbon е и най-мобилният ThinkPad с още по-дълъг живот на батерията, като теглото му остава под 1,31 кг. и при същото устойчиво и подсилено с карбонови нишки шаси. Оборудван с 5-то поколение Intel® Core™ процесор и различни аксесоари, флагманът на серията ThinkPad комбинира изискания стил с най-модерните технологични иновации.  

 

 

Нови бизнес стандарти

Обновеното ThinkPad портфолио за 2015 г. е фокусирано върху променящите се нужди на бизнес потребителите.  Моделите са тънки и леки, с изключителен живот на батерията за по-голяма мобилност. Екранът е ярък и с резолюция до 3К за оптимална видимост и ергономичен комфорт.

Екипиран с пълен сет от портове и 5-о поколение Intel® Core™ процесори, новите ThinkPad X, T, L и Е серии се отличават с характерното за марката качество и надеждност.

ThinkVision X24

Иновативен, елегантен и с изключителен екран без рамка, ThinkVision X24 е с дебелина от само 7,5 мм. Това го прави прекрасен център върху всяко работно пространство. С новото поколение Neo Blade с 23,8-инчов панел, Х24 е с повърхност от специално обработен метал вместо с традиционния заден панел. Всичко това допълва премиум усещането, излъчвано от неговия дизайн.

Функционалността на ThinkVision X24 не отстъпва на изящния дизайн. IPS панелът е с Full HD резолюция и зрителен ъгъл с широчина 178 градуса. Стилната и издръжлива хромирана стойка дава възможност да се регулира позицията на поставяне за по-ергономично гледане.

ThinkPad Stack

Чрез хармонизиран дизайн, обикновените аксесоари се превръщат в изключителни. Доказват го и ThinkPad Stack. Истински портативни, с по-малко кабели и с повече възможности, ThinkPad Stack аксесоарите са изцяло подчинени на мобилността. Магнетизираните Stack аксесоари са по-компактни и се съхраняват по-лесно в сравнение със стандартните опции. „Pogo pin“ технологията дава възможност всички аксесоари да работят по-добре заедно.

Външната батерия с 10000 mAh поддържа телефоните и таблетите заредени при дълги пътувания, а 1ТВ USB 3.0 преносим хард диск дава неограничени възможности. Безжичният рутер осигурява стабилна Wi-Fi връзка докато пътувате, а Bluetooth говорителя се свързва удобно с вашия ThinkPad, за да увеличи удоволствието от музиката.