магазини за баня: Жълто – избор на жълти плочки и подходящи съчетания при обзавеждането за баня

10
Добави коментар

Жълтото има изключително приятно положително слънчево излъчване, действа добре на емоцията и настроението. Бледите светложълти и бежови плочки имат изключително приятна и лека визия. За това в дизайна на плочки много популярни са различните меки варианти на жълтото – плочки с пясъчно жълто, плочки с бамбукови мотиви, плочки със светложълти дървесни текстури, бледо жълти плочки с имитация на камък, плочки с имитация на мрамор и т.н. Жълтото се комбинира много лесно с бяло, оранжево и червено.

Бледите жълти и бежови плочки могат да се използват като основен цвят или като допълнение в комбинация с различни други цветове. В зависимост от нюанса и наситеността на жълтото, подходящите комбинации могат да бъдат кафяво, червено, зелено, светло синьо, бяло и други. Светлите земни тонове на жълтото и бежовото се комбинират лесно с кафяво и други по тъмни земн

и цветове. Пясъчно жълтото е топъл цвят, който прекрасно подхожда на повечето стилове. Добре се комбинира с дървени елементи.

Ярко жълтото се използва много рядко като водещ цвят на плочките и обзавеждането за баня.

Лимоновото жълто е силно и се използва по-скоро може да се ползва за освежаване в определени декоративните елементи в плочките, аксесоарите и други цветни акценти в плочките или обзавеждането.

Лимонено жълтото се използва много рядко и по-смели експерименти са възможни единствено някои по-авангардни решения в интериорния дизайн за баня.