Емотикони.нет – Сайта за емотикони!

5
Добави коментар
Spirit4e
Spirit4e

В новите версии на ICQ (6.5 и по-нови) вече имате възможност да добавяте свои собствени емотикони (смайлита), които после да ползвате в съобщенията си. Най-напред изтеглете някоя от статичните емотиконки или анимираните емотиконки в Emotikoni.net (десен бутон на картинката и после Save As…).

Отворете чат прозорец в ICQ и кликнете на стрелкичката до бутона за избор на емотиконка.

Гид за собствени емотикони(смайлита) в ICQ

Изберете „организиране на персонализирани муцунки“. Ще се появи следния прозорец:

Гид за собствени емотикони(смайлита) в ICQ -2

Кликнете на „Добави“, за да добавите нова муцунка. Ще се появи нов прозорец. През „Преглед“ (Browse) посочете файла, който преди малко свалихте от Emotikoni.net. За етикет сложете някакво име на смайлито.

Най-важно е полето „Бърз…“. Това, което въведете в него като текст, автоматично ще се преобразува всеки път във смайли. Добре е да не въвеждате често срещани думи. При нашите тестове работеше само с латински букви, въпреки че позволява въвеждането и на букви на кирилица.

Ето и крайния резултат:

Гид за собствени емотикони(смайлита) в ICQ – 3

Кликнете ОК и вашата нова персонализирана ICQ емотиконка е добавена!

Вече ще я виждате в списъка със смайлита и като напишете текста, който въведохте в полето „Бърз…“ ще излиза на негово място новата муцунка. Вашите приятели също ще я виждат – тествахме и работи безпроблемно.

Имайте предвид, че горните съвети важат само за официалния ICQ 6.5 и нагоре клиент. QIP, Miranda и други подобни доколкото ни е известно не работят с новите емотикони. Тествахме с по-стари версии на официалното ICQ и персонализираните емотикони работят. Единствено трябва да имате 6.5 и по-нова, за да ги добавяте.