„Гурмето“ по света и в ресторантите на Варна

19
Добави коментар
Tamaramia
Tamaramia

Гурме кухнята според Michelin и ресторантите на Варна

Какво всъщност представлява гурме кухнята? Тук могат да се дадат много различни дефиниции, но според екипа на ресторант Вила Марциана – Варна в момента определяща е най-вече представата на Michelin и неговите верни последователи. Те следват неизменно неговите препоръки и са готови да платят хиляди долари, за да посетят някое от посочените там места. 

Пример за такъв ресторант е удивителният „El Bulli“ в Испания. В момента този ресторант е затворен, но се знае, че след около година, готвачът му ще завърши своето пътуване по целия свят и ще може отново да впечатлява гастрономите по целия свят. Екипът на рубриката „Вила Марциана и другите ресторант на Варна“ споделя, че за деня на откриването му всички места са заети, макар да не се знае какви ще са цените и къде точно ще се намира ресторанта. Защо се случва това? Причината е, че истинските гурмe готвачите успяват да представят в ястията си непознати със своята интензивност вкусови качества, които пленяват гастрономите в ресторантите на Варна и по света. Комбинациите са неочаквани, те са освен много вкусни и неповторими. Вкусът на едно ястие в определен ресторант рядко може да бъда открит в друг. Пресните и качествени продукти, обслужването на най-високо ниво и други подобни фактори са само нещa, което се подразбират.

Защо в България все още няма ресторанти, отличени със звезда на Michelin?

Според екипа на ресторант Вила Марциана – Варна е въпрос на време родната кухня да достигне изискванията. Тъй като гурмe кухнята стана популярна в страната ни малко по-късно, отколкото на други места по редица причини, откриването на потенциала на родната кулинария в това отношение се забави. Поради тази причина на готвачите в ресторантите на Варна и други краища на страната им трябва малко повече време да се осмелят да използват български продукти в своите изискани ястия като конкуренция например на морските дарове от далечни морета и океани. Това обаче се променя и все повече ресторанти, включително и Вила Марциана, залагат на родното и търсят начини да демонстрират невероятния му потенциал. Родната природа все още е сравнително чиста, селата все още пазят тайните на автентичния вкус на продуктите, а родният потребител различава качествената кухня. Звездите на Michelin са въпрос на време!

Какво ще допринесе за придобиването на Michelin звезди от ресторантите във Варна и България?

Според екипа на блог „Ресторанти Варна“ със сигурност това ще направи страната ни по-атрактивна за платежоспособни туристи и ще доведе до развиването на по-качествени културни и кулинарни атракции. Чистата природа е абсолютна предпоставка за развитието на гастрономия от такъв ранг и затова тази кауза ще придобива все по-силна подкрепа. Населените места, в които се намират добрите ресторанти, неизменно ще повишат своята атрактивност. Създаването на нови и креативни гурме ястия става на основата на задълбочени познания за родната природа и нейните богатства, както и на актуалните кулинарни тенденции по света. Насладете се на тяхната интерпретация в ресторант Вила Марциана – Варна! 

Още новини от рубриката „Вила Марциана и другите ресторанти на Варна“

Към всички рубрики от блог „Ресторанти Варна“