Мюсли вафлички

12
Добави коментар

Мюсли вафлички

Тези сурови, веган мюсли вафлички са богати на витамини, минерали, полезни мазнини, белтъчини и фибри. Перфектни за закуска, следобедно хапване, или когато ви се прииска. Ще ви заредят с енергия и настроение!

Можете да им се насладите с кафе от цикория, билков чай или топло бадемово мляко.

Време на приготвяне: 15 минути

Общо време: 1 час и 15 минути

Порции: 10-12

Съставки:

1 зелена ябълка, настъргана или блендирана на пюре
2 ч.ч. овесени ядки, полу-смлени по желание
½ ч.ч. сурови бадеми, натрошени
½ ч.ч. сурово кашу, смляно на прах
½ ч.ч. семена, смлени или натрошени (сусам, лен, мак, слънчогледови или тиквени семки)
½ ч.ч. кокосови стърготини
1/3 ч.ч. годжи бери, нарязано
3 с.л. кокосово масло
1-2 с.л. суров мед, на вкус
1 ч.л. канела, на вкус
Щипка хималайска сол

Приготвяне:

Смесете всички съставки в купа до получаване на лепкаво тесто. Ако тестото е прекалено сухо, добавете 1-2 с.л. бадемово мляко или вода. Опитайте и добавете още мед и канела, ако е необходимо.
Покрийте дъното и стените на правоъгълна купа с прозрачно фолио или хартия за печене. Или поръсете дъното с кокосови стърготини, за да не залепне тестото. Прибавете тестото, като натиснете добре с пръсти, за да се оформи правоъгълен блат.
Оставете блата да се втвърди в камерата около един час. След това внимателно извадете от купата и нарежете на правоъгълни вафлички.

Добър апетит!

Бележки:

Ако ви липсват някои от продуктите, не се притеснявайте да ги пропуснете или заместите с други по ваше желание. Например, опитайте банан вместо ябълка или орехи вместо бадеми. Експериментирайте с подправки като кардамом, карамфил, индийско орехче и др. Изпробвайте с малко сурови, натрошени какаови зърна за шоколадов привкус.
Ако се храните разделно, пропуснете плодовете и добавете малко повече мед.
Ако харесвате вафличките по-хрупкави, натрошете на едро ядките и семената. Ако предпочитате по-хомогенна, мека консистенция, смелете добре всички семена и ядки в блендер или мелачка.
Заради по-високото съдържание на фибри във вафличките, не забравяйте да се хидратирате добре около час след консумацията им.
Съхранявайте в хладилник; на стайна температура ще омекнат. Трайност 5 дена.

За автора:

Мирослава Маринова (Мира) работи като холистичен консултант чрез скайп с хора от целия свят, които искат да подобрят физическото и емоционалното си състояние, предприемайки постепенни промени в храненето и начина си на живот. Наред с това, Мира води практически семинари по суровоядство, детоксикация, Аюрведа, йога и медитация.

Обучена е в над 100 диетични теории и техники от експерти на световно ниво в Institute for Integrative Nutrition, базиран в Ню Йорк, САЩ. Практикува под сертификат от American Association of Drugless Practitioners. Сертифицирана е като йога учител, RYT 200, от World Peace Yoga School в Ришикеш, Индия и в интензивно изучаване на Аюрведа от Institute of Ayurveda and Alternative Medicine в Шри Ланка. Изучавала е кулинарно суровоядство и детоксикация със световно-известното гуру, Elaina Love, в Pure Joy Кулинарна Академия, Бали. Завършила е Американския Университет в България и притежава магистратура по бизнес (MBA) от George Washington University във Вашингтон, ДиСи.

Мира нарича свой дом страни от три континента, България, САЩ и Сингапур, а в момента живее в Манила, Филипините. Свържете се с нея на [email protected] и посетете страниците й

www.wholesomevibes.com и www.facebook.com/wholesomevibes.

Коментари