Бразилска мода есен зима 2014 2015 – Моден блог, онлайн магазин за дамска мода Arogans.com

1
Добави коментар
ele0nora
ele0nora

Какво ще облечете тази зима? Ако още не сте решили, запознайте се с последните модни тенденции от Бразилия, представени на Sao Paulo Fashion Week. Sao Paulo Fashion Week е важно събитие, което представя бразилските модни тенденции за годината, а както знаете, напоследък бразилската мода претърпява невероятен напредък.

Известно като най-популярното модно събитие за Латинска Америка седмицата на модата Sao Paulo Fashion Week (SPFW) се провежда два пъти в годината – веднъж за колекциите пролет-лято и веднъж за есен-зима. Води началото си от 1996 година, когато е лансирано от Пауло Борхес под наименованието Morumbi Fashion Brasil. И ако тогава бе посетено от сто хиляди души, то през 2014 броят на участниците и присъстващите превиши един милион.

Известните съвременни бразилски модни дизайнери Carlos Miele, Francisco Costa, Ricardo Almeida, Gloria Coelho и Liana Thomaz – всички те са направили първите си стъпки в Sao Paulo Fashion Week. А бразилските супермодели Gisele Bündchen, Raquel Zimmermann, Alessandra Ambrosio, Izabel Goulart, Adriana Lima, Isabeli Fontana и Ana Claudia Michels се превърнаха в символ на такива известни марки като Osklen, Issa, Havaianas, Melissa и Carlos Miele, TNG, Colcci и Cavalera, които не само са с международна репутация, но се утвърдиха като едни от основните марки в целия свят.

Бразилската модна марка Colcci представи новата си есенно-зимна колекция на Sao Paulo Fashion Week, като със своя супермодел Жизел Бюндхен откри и закри шоуто. Фокусът бе върху дънките с висока талия и върху роклите, пелерините и дънковите поли. Използваните материали са дънков плат, неопрен и кашмир. Не е тайна, че цветовете на Бразилия вдъхновяват дизайнерите по целия свят. През този сезон бразилската цветова палитра включва морско синьо, военно зелено, сиво, бордо, оранжево, цвят на камила и на череша, както и ярките вибриращи нюанси на зеленото.

Характерно за дизайнерите от новия континент е проявата на вкус и финес. Alexandre Herchovitch и Lucas Nascimento са символ на перфектното сливане на бразилската култура и европейски стил, а Vanessa Montoro е специализирана в техниката на плетене на една кука и е известна с ексклузивната си колекция от ръчно изработени облекла. Нейните творения са и уникални и актуални, тъй като класическата изработка изцяло от бяла дантела, винаги е на мода. Бразилският моден дизайнер Pedro Lourenço също продължава да очарова със своите неповторими елегантни модели, изработени с изключително внимание към детайлите и изпълнени с невероятна чувствителност.

Друг забележителен талант в бразилската мода е Barbara Casasola, вдъхновена от Madame Gres и Helmut Lang. Моделите й са изключително ценни и сложни, но когато ги облечете, ще изглеждат създадени специално за вас и ще ви направят още по-обаятелна. Andrea Marques и Nica Kessler (Ника Кеслер) все повече увеличават известността си по целия свят, благодарение на своя свеж и изпълнен с цветове стил – тенденция, която гарантира добро настроение, без в нея да липсва белия цвят, използван във флуидни и леки материи.