Знаменитости в покера: Никълъс Кейдж

20
Добави коментар
rounders
rounders

През 2007 г. носителят на Оскар Никълъс Кейдж беше избран да играе легендарния играч на покер Амарило Слим във филма за тази голяма покер звезда.

Амарило Слим е професионален комарджия, който е роден в Арканзас, и е известен като икона в покера. Той е известен едновременно с уменията си на покер масата и с добрата си репутация в басовете. Амарило Слим от реалния живот е четири пъти носител на гривна от Световните серии по покер и е приет в Покер Залата на славата през 1992 г.

Никълъс Кейдж, който ще играе Слим във филма, се е срещнал с легендарния комарджия. След срещата с Кейдж в дома на актьора в Лос Анджелис, Амарило заяви, че е сигурен, че това е точният човек за ролята. „Ние си паснахме добре, станахме приятели“, заяви той. Филмът беше пуснат в края на 2008 г. и привлече много покер играчи като актьори.

Всъщност Кейдж не само играел ролята на добър покер играч, ами и самият той се превърнал в такъв.

Повече за Никълъс Кейдж

Първата филмова роля на Никълъс Ким Копола е във филма на чичо му Франсис Форд Копола Rumble Fish през 1983 г. След като бива подигран от завистливи актьори, че се е уредил да се снима във филм благодарение на чичо си, Никълъс решава да смени фамилното си име на Кейдж.

Той избира Кейдж в чест на комикс супер героя Люк Кейдж и композитора Джон Кейдж. Първото му прослушване като Никълъс Кейдж е за филма Valley Girls от 1983 г. Повечето от големите му роли идват от участията му във филми от екшън-приключенския жанр.

В един от своите най- печеливши филми, National Treasure, тай изигра невротичен историк, който отива на опасно приключение, за да намери имане, скрито от Бащите-основатели на Съединените щати.

Сред останалите му известни филми са Скалата, Да изчезнеш за 60 секунди, Адаптация, Призрачен ездач и много други.