Създателят на Facebook започна кампания за четене на повече книги – РАЗВЛЕЧЕНИЕ – Новини – Телевизия Европа

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг предприе инициатива за четене на повече книги през тази година. В личния си фейсбук профил той призова хората да се включат в голямото четене, като на всеки две седмици прочитат по една книга. Тематиката на творбите може да е всякаква – историческа, приключенска, криминална и т.н. У нас идеята се прие радушно.

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг е известен с голямата си любов към новогодишните обещания. В началото на всяка година той публично заявява какво би искал да постигне в личен план. Така за 2015 г. той реши да чете по една нова книга на всеки две седмици и призова това начинание да се предприеме и от други ценители на литературата.

У нас значително се е увеличил броят на четящите в последно време, ако се съди по броя на продадените книги в сравнение с продажбите преди 10 години. Родните автори обаче продължават да не се влияят от световните тенденции и пишат за нашите битовизми и проблеми.

Зукърбърг е създал и страница във Facebook, в която ще публикува кои книги чете. Хората, които желаят, могат също да ги прочетат и след това заедно да дискутират творбите.