10-те най-странни професии на Земята

7
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Мислите си, че вашата работа не струва? Е, помислете само за миг за хората, които си изкарват прехраната, като тестват кучешка храна…

Те са принудени да пробват всичко – от бисквити, до кокали. Дори сравняват вкусовете на храната с тази на хората или конкурентни производители.

Представяме ви още 9 особено странни занаята…

Гмурец, който доставя пици

Подводен хотел във Флорида получава пиците си чрез доставчик, който е принуден да се гмурка на 6.4 метра дълбочина.

Човек, наблюдаващ изсъхването на боята

Британец прекарва живота си, отмервайки колко време е необходимо на боята да изсъхне. Докато боядисва парчета твърд картон, той периодично ги докосва, за да провери смесицата.

Човек, за когото спането е професия

Финландски хотел нае човек, който да провери колко удобни са леглата в него. Работникът е спял във всяка една стая по отделно и си е водил записки.

Хора, преместващи айсберзи

Международният леден патрул следи за айзберзи, които представляват потенциална заплаха, и ги мести на безопасно място. Ако леденият къс се обърне, докато го теглят, той може буквално да разцепи плавателния съд на две. Съдия по миризмите

Специални съдии миришат мишниците, краката и дъха на хората, за да определят колко ефективен е определен нов продукт. Обонянието им се тества всеки месец, за да може работодателят да е сигурен, че все още е остро.

Човек, възбуждащ панди

Една от задачите на хората, грижещи се за пандите, е да окуражават животинките да правят секс. Те им дават виагра и им показват „панда порно“, за да приповдигнат… настроението им.

Човек, който тика хората във влаковете

Японските „ошияс“ се наемат специално, за да тикат хората в препълнените влакове. По този начин превозните средства се пълнят до максимален предел. Освен това следят за обекти, заклещени във вратите.

Професионални оплаквачи

В югоизточна Азия се наемат хора, които да плачат и ридаят колкото се може по-силно по погребения. Според традицията колкото по-шумно е едно подобно събитие, толкова по-лесно починалият достига задгробния живот.

Човек, миришещ… газовете на други

Целта му е да открие причината за различни здравословни проблеми. Получават по 50 хил. долара на година и успяват да разпознаят тумори, инфекции и възпалявания.

Източник: AllTime10s